Pixajoy

Thursday, September 12, 2013

Home » Update Afia & Puting Botol

Update Afia & Puting Botol



Afia masih main tarik tali dengan puting botol. Kadang ok dia hisap, kadang berleter tak sudah. Dalam berleter tu hisap jugak, cuma ambik masa sikit. Dah dekat dua bulan kot Afia masih tak bersungguh hisap botol. Gaya takde pilihan, macam dipaksa pulak hisap puting botol. Macam mana la pengasuh layan peel dia. 

Kalau aku kerja 6 jam, dua botol je Afia hisap kat rumah pengasuh. Office hour masa lunch break aku pergi susukan dia. Kesian, takut dia berlapar. Biasanya aku akan hantar 3 botol, mesti pulang balik 1 botol. Setiap botol aku perah 3 aunz, ni pun aku tak confident Afia habiskan setiap kali sesi penyusuan. Kalau kat rumah time aku train dia akan minum paling kuat pun 2.5 aunz, biasanya 2 aunz je pun.



Dia memang dah sedap nenen ibu. Hantar ke pengasuh tiga kali je seminggu, yang lain semua dengan ibu. Setiap hari dengan aku pun aku train jugak bagi botol sekali dua dalam sehari takut dia tak nak terus haru aku nak kerja. Bagusnya si bambam ni even tak berapa cukup makan dia takde nak nangis tak bertempat. Cool orangnya. Sanggup je diet sampai aku bagi nenen.haha..




15 comments:

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Afia and the angry bird... tapi ok la macam tu nanti lama2 dia ok le

MG schmidt said... Best Blogger Tips

hahaha..
mmg susah nk ajarkan baby isap botol kalau mommy BF

*pengalaman kakak2 :)

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Walau diet tunggu nenen ibu dia tetap montel dan menggeramkan juga:)

❤Kamsiah❤ said... Best Blogger Tips

eiii gebunya...comeinya..nak cubit2 ja pipi tembam tu..

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

keep training dier...:)..maklumlah kita kan bekerjaya...

lieyalatif said... Best Blogger Tips

Afia takmo puting pelesu tu hehehehe budak bijak nieh....untung laa awak keje 3 kali seminggu jek...mcm lieya dulu dayyan pun mcm afia sampai pengasuh surender tak mo jaga sbb dayyan dok melalak nak tetek heheeheh....lieya tukar hantar ke taska alhamdulillah cikgu2 pandai ajar guna botol terus dayyan ok nak berbotol....

comel Afia sengih camtu tau!

mama ila said... Best Blogger Tips

hehe..geram betul lah tengok afia..comel sungguh... =)

izan mama mia said... Best Blogger Tips

afaia afia...jgn laa diet lg...kecik lagi nnnt anak dara br diet yer..hihi

Puan Mell said... Best Blogger Tips

sikitnya afia minum.. mujur ibu bnyak masa ngan dia.. tu yg bambam tu.. baik lak tu.. bagus anak dara ni..

Cho Zila said... Best Blogger Tips

nasib orangnyer cooljerkan senangler hidup....

Masya said... Best Blogger Tips

NI MCM DAH MULA BECOK JER MULA TU.. KENE AGAH...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

dalam "tak cukup makan" tu pun bukan main bam2 lagi.. :-)

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

Geram tgk dia...rasa nk terkam je....

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Hahaha.. siannya dia kena diet. Xpe la... lama2 dh x tahan nak diet, minum tau!

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Baby kalau dapat puting original mmg tak laku dah puting plastik.....hehe cerdik Fia...