Pixajoy

Wednesday, September 11, 2013

Home » Apam Hijau Oren

Apam Hijau Oren



Masih lagi mood lapaq. Semua benda aku nak buat. Makannya tak beria pun. Semalam buat apam. Kuih apam memang aku suka. Ulang-ulang makan pun tak jemu. Kesukaan MIL jugak. Kalau buat apam mesti teringat kat mak, mak buat apam selalu tak jadi. Biasanya hal masak aku menuntut dengan mak, bab apam mak kena menuntut dengan aku. Aku buat apam tak pernah tak jadi. Riak sekejap.hakhak..



Kali ni rajin boh kaler bagai. Seksi tak apam aku kena mekap? Kat tengah tu ada strech plak. Lantak la.. Resepi apam kat SINI.
  

Aiman tak sabar tunggu apam sejuk suruh ibu cepat potong. Makan bertambah-tambah sambil puji melambung ibu dia masterchef. Padahal apam je pun.huhu..

* Tengah fikir hari ni nak masak apa pulak.hehe









20 comments:

Shark Kay said... Best Blogger Tips

saya nk perisa pandan..
hehhe..
bleh oder ngan akak nie.

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Yelah kalau ada warna nampak macam kek pulak... biasa org buat putih aje..

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

apam ni ringkas tapi kalo tak kena cara tak jadik PK..zee pernah try sekali jer buat..cicah ngan kelapa sedap tuh..

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Ari2 apam.hehe..sya pun peminat apam gak akak..tmbah2 apam tapai beras..ni apam warna warni akak ni lawa dah rupa kek da ni..hehe

Mama Adam said... Best Blogger Tips

amboiiii ibu!!! memang rajin la!

aizamia3 said... Best Blogger Tips

bila tengah ada selera nak makan.. buat macam2 tapi makan sikit je.

lizz said... Best Blogger Tips

nyum2 sedap ni apam kaler2 gitu...

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Rajinnya ibu aiman masak :)

Ain Noraini said... Best Blogger Tips

anak kakain no3 suka makan kalau apam macam ni...sedap sangat dia kata..

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

fuh mana datang itu vitamin R.... tak boleh jadi ni lepas ni akak pulak nak buat..

Mood dengki hahahahaha

Nyue said... Best Blogger Tips

rajin nyee tuan blog nie..try bc2 resipi..nk mcuba nye xthu ble ag..hahahahha....

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

suka ngan semangat Pk yg rajin memasak..ada jerkan idea nak wat ape..akak ni kenkadang blur..semalam niat nak bako kek..last2 terbongkang atas katil..hehehe..

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips

Seksi apam tu...hahahaha

makan pulak dgn air kopi O.....perrghhhhhh

Puan Mell said... Best Blogger Tips

rajinnya dia.. kita rajin masak.. (kunon) tapi selalu lupa snap. ngap masuk perut bru teringat..

apam mak kite terer buat. tapi anak dia ni malas menuntut ilmu. hahaha

mama maman aka yana said... Best Blogger Tips

mesti sedap nih.. kiki

umi alya said... Best Blogger Tips

akak jeles le, naper rajin bangat??

NzA said... Best Blogger Tips

boleh wat biz apam nie.....mengebuzzzz

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

As salam Murni,

Owh Apam! Nama pun dah seksi...hikhik ;)

Tgk gambar yg second tu sekali pandang mcm salad with chicken popcorn lak...haaaiiilaaa... maklumlah mata orang dlm pantang! hehehe :)) Nak tgk gambar si tecik comel jap.. :) Apa perkembangan dia skrg :))

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Okje suka gak makan apam ni Pk....lama tak makan...nak buat jugaklah

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sedap.. saya pun suka makan apam ni.. :-)