Pixajoy

Wednesday, September 11, 2013

Home » Stok EBM Expired Sudah

Stok EBM Expired Sudah



Bila tengok stok susu banyak-banyak dalam freezer Aiman kata ibu ni buat kilang susu.haha..


Stok mula-mula dulu masa dalam pantang dah jadi makanan tong sampah. Dah lebih tiga bulan kot, tak confident dah nak simpan. Lagipun susu beku ni tak laku. Afia murah rezeki dengan susu fresh, Alhamdulillah. Jarang aku guna EBM beku hantar ke rumah pengasuh. Kalau bawak pun sudahnya balik buang ke singki jugak.

Masa aku beli plastik kemain besar, isi susu 3 hingga 4 aunz saja, tak reti kan, takde pengalaman. Lepas tu lama-lama baru rasa macam menyemak freezer. Tak lama pastu baru terfikir nak tidurkan plastik, jimat sikit ruang untuk simpanan stok. Sekarang dah tak beli dah plastik besar, yang kecik je. Harga sama je kan.

Nanti update perkembangan Afia dengan puting botol. 









11 comments:

transformed housewife said... Best Blogger Tips

mula2 pun knur byk buang EBM jugak. Sudahnya bila Husna dha mula mkn, dah makin kurang bila nak buat stok.

tomato oren said... Best Blogger Tips

EBM tu hapeee...hoho

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

Skrg ni Marya direct BF je... belum simpan stok lagi... Chu-ha mcm tak boleh nk pisah dgn nyennyen die tu tak sempat nak buat apa...huhuhuuu...

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Dah ada yg fresh buat apa minum yg lamakan Fia hehe...

Mama Adam said... Best Blogger Tips

murah rezeki. sedap fresh la kan dari yang beku

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Hehehe ada yg fresh tak nak afia yg sejuk beku....

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Hehehe ada yg fresh tak nak afia yg sejuk beku....

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

syangnya di buang...huhuhu

Masya said... Best Blogger Tips

BELAJAR DRPD PENGALAMAN

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

ala syg nye terpaksa buang... apa nk buek kan... syukur susu fresh banyak ;)

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

mestilah yg fresh lg sedapkan alia.. :-)