Pixajoy

Saturday, September 21, 2013

Home » Gaya Aiman Belajar

Gaya Aiman Belajar




Berkat ibu mengajar Aiman membaca, minggu lepas Aiman jadi leader tau kat sekolah dia. Semangat balik cerita dia penat jadi cikgu ajar kawan-kawan yang tak pandai. Yang tak menahan tu, kalau kawan tak reti cikgu kata boleh pukul sampai Aiman puas. Kemain lagi dia walhal baca pun merangkak mengeja lagi.haha..

Aiman ni bab belajar selagi tak ketuk memang tak jalan. Kalau inisiatif dia sendiri nak bukak buku, bawak buku atau iqra ke ibu suruh ibu ajarkan, boleh kirim salam! Homework dia pun kadang-kadang dia buat lupa. Dapat pulak ibu yang tak berapa komited mengajar anak kat rumah, kadang berhari-hari skip belajar, seronok tahap agung la dia.

Pun begitu, Aiman ni kira jenis yang tekun. Kalau buat sesuatu, dia nak habiskan juga, buat homework dia boleh sekali harung habiskan tak kira kalau ambik masa lebih dari sejam pun. Kadang kesian tengok, tak padan dengan mata yang dah mengantuk. Tu la habuan orang yang asyik main, kalau buat sikit-sikit takde la teruk sangat. Satu hal pulak ibu kena tunggu.kehkeh..


Kalau main game tiga empat jam pun boleh! Anak lelaki memang macam ni kot, banyak sangat main.








10 comments:

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

main game pun melatih minda juge

:)

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Biasalah budak muni. Nanti Aiman mesti jadi budak hebat. Kira oklah Aiman dah boleh baca drpd ada budak sampai darjah 6 pun ada yg tak reti baca.

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

tgk aiman main game.. terus tingat ms g umah haritu.. hihi

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Ok nanti akak buat n3 tentang belajar pulak hehehehe

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Hahaha... mcm adam. Main game, seharian xpe. X makan pun xpe

NzA said... Best Blogger Tips

yelah kot ank lelaki mcm tu tapi iq mrk lbh pickup kot.....

Noe said... Best Blogger Tips

pandainya Aiman...budak2 camtu la..kena bersuruh jer...

lebih kurang la ngan anak noe...berjam2 main game...boleh jer..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Ye....anak lelaki mmg kuat main....sama mcm anak sulung Okje PK.....home work mmg tak pernahnya buat, siap jauh sekali....huhu

Masya said... Best Blogger Tips

hahahahaha... samalah dgn amir tu .. amboi kemain kooo seronok thp agung, jd agung seronok eh... kikikikiki

CtAyue said... Best Blogger Tips

syok aiman lyn game.. hihi..mmg ank lelaki suka games..