Pixajoy

Tuesday, September 10, 2013

Home » Rutin Kerja Pagi

Rutin Kerja Pagi



Aku kerja pagi masuk pukul 7 tau. Kalau officehour je masuk pukul 8. Biasanya aku akan bangun awal, sebelum subuh dah bersilat kat dapur. Paling koman pun wajib masak nasi putih dan sejenis lauk. Masak awal sebabnya tengahari en suami kerja. Time aku balik, en suami pergi kerja, kadang tak sempat jumpak pun, at least dapat rasa air tangan isteri ok la kan,ewah!

Sambil masak boleh lagi iron baju sekolah Aiman, baju kerja aku. Sambil masak kadang boleh gosok gigi, cuci muka. Nak cepat kan. Kadang siap boleh marmet buat stok untuk Afia lagi, boleh basuh baju seluar kerja en suami. Selesai masak terus sabun badan dan solat je. Tadi kan dah gosok gigi dan cuci muka. Nampak tak orang perempuan ni multitasking?hehe..

Itu rutin biasa, sejak dah ada Afia kena la turun hidupkan enjin kereta dulu dengan bawa beg ke pengasuh, cooler bag isi susu, warmer lagi. Tu belum beg aku ke tempat kerja. Dengan botol air besaq gedabak, bekal lagi.hehe. Lepas tu baru naik atas rumah semula angkat si bambam. Aku akan salinkan pampers dan susukan si bambam bagi kenyang-kenyang. Kalau kalut sangat, dalam kereta la jadi port Si bambam nenen.

Baju bergaun bagai, tapi background kain batik, hentam sajalah labu.

Alhmdulillah Afia anak yang sangat baik. Tak banyak kerenah sama macam abang Aiman juga. Setiap hari bangun pagi dengan senyuman. Bila kita ucap "Assalamualaikum.." makin lebar senyumnya.





17 comments:

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Samalah kita PK suatu masa dulu...semua tu OKje dah rasa...hehe rasanya bermandi peluhlah walaupun dah mandi hehe....

Syukur dapat anak2 yang tak banyak hal dan memahami hehe...

Puan Mell said... Best Blogger Tips

sama... kite kn supermak! kihkih..

umi alya said... Best Blogger Tips

makin comel dak afia

Noe said... Best Blogger Tips

kita kan super mom...rasanya kebanyakan yg bekerja n yg x ada maid..semua mcm ni...bgn pagi sampai la nak tidur...ada je kerja nk buat...mcm ribut petir..

alhamdulillah dapat anak yg x byk ragam..

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

cam tu la PK dah jadi ibu yang berkerjaya nih..memang tak menang tangan tapi kita berjaya kan..ape pon boleh..yeayyy

lizz said... Best Blogger Tips

rajinla dier pepagi siap masak lagi...kagum..
geramla nengok si afia ni cutenyer dier...

lieyalatif said... Best Blogger Tips

alahai comel afia...lagi2 ngan gaun kembang2 die tu heheeheh

lebih kurang jugak rutin mcm lieya cume lieya dah pencen kejap laa bab2 perah susu nie, lagi due tahun kot baru buat aktiviti ni heheheeh

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

kita ornag perempuan mmg gitu la..mmg multitasking..cam sya lagi la 3 anak..sgt la mencabar dn tercabar..

Shark Kay said... Best Blogger Tips

geram btuil tgk afia bambam nie..
snyum sokmo..
tomey gaun dia.

CtAyue said... Best Blogger Tips

comel afia bergaun.. senyum dia yer..
wah lajunya buat kerja..hihi.. sy pun, sambil on9 sambil tu jgk g basuh baju..haha..

Mama Adam said... Best Blogger Tips

amboi afiaaaa..... gaun kembang pagi2

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Tembam pipi afia...cute bangat :D

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Tidur/baring atas kain batiklah best kan Afia. Anak auntie dulu macam Afia baring atas kain batik tak panas..

AYuNG said... Best Blogger Tips

alahai...comy nya dia senyum..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Alahai comelnya dia... Biasalah bila beranak kecil mmg kena multitasking sesaja.

aizamia3 said... Best Blogger Tips

sebelum ni ai memang kelam-kabut dengan urusan anak2.. tapi sejak en. suami ada waktu pagi kat rumah.. rasa lega sikit.. ;)

Aneez Jaafar said... Best Blogger Tips

comelnye afia...