Pixajoy

Thursday, September 05, 2013

Home » Menu Lapar Di Kala Hujan

Menu Lapar Di Kala Hujan



Kat SP sekarang ni boleh dikatakan hari-hari hujan. Tak hujan pun lapaq semedang inikan pula bila cuaca sejuk. Tadi balik kerja ambik Afia malas nak singgah beli makan. Gerimis pulak time tu. Fikir punya fikir apa la nak makan. Mulanya rasa macam nak buat apom, dah berhari jugak teragak nak makan. Tapi fikir balik malas la nak kena tunggu adunan kembang sejam, pastu nak kukus segala. 

Dapat la idea bernas. Kelas habaq hang, aku buat cekodok mi segera Maggi. Belasah je janji kenyang. Tepung + air + serbuk perencah maggi + maggi yang direbus dan ditoskan. Taraaa!! 


Cicah dengan sos cili mabeles gak. Aiman makan lagu tu ja dah pedas katanya. Ye la pedas, aku guna Perencah Maggi Kari. FIL cukup bising kalau bagi anak makan maggi. Sekali sekala menjurus kearah membotakkan kepala ok apa. Yun Nam Hair Care kan ada!hoho..





19 comments:

Chuu Muqhlis said... Best Blogger Tips

woha! ni mmg rare kak..x penah tengok haha

Sally Yatiey said... Best Blogger Tips

tak pernah makan macamni pun ;) mesti sedap. hee

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Suka cekodok. Tp resepi ni tak pernah buat :) hujan2 makan apa pun sedap. Lapar je rasa...

Nastyna said... Best Blogger Tips

Hehhe takpo skeali sekala makan, lagi pun nnt tua2 esok botak jugak, time tu depa dah ada duit sendiri fix rambut :D

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Hujan2 makan apa je. Semua sedap... Yelah... Beberapa hari ni asyik hujan memanjang.

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Hahahah... bukan selalu! Kami pun makan maggie smlm. Maggie goreng!

Kalau cekodok, isi sayur je pun dah sedap. Janji garing2... wahhhh... telan air liur =)

CtAyue said... Best Blogger Tips

rupanya maggi pun leh wt cekodok..haaa taktahu pun..kena try nih..hihi

ieda immi said... Best Blogger Tips

mak aihh jadi gak !
ekekekke best2 .. nanti nak try

bila ujan nie .. aderrr je yang nyinggah bg idea kan ekke

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

tabik la kat PK..memang idea bernas..x terpikir pun nak reka resepi camtu..:)

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Ohoho... kakak tak pernah buat cekodok maggi tau. Tengok sedap tu:)

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Yelah Apam tu lama nak menunggu PK...jemput2 le cepat...Tak pernah buat jemput maggi ... selalu ikan bilis je!

lizz said... Best Blogger Tips

bagus gak idea cekodok maggi ni..tak pernah buat lagi ni..esok2 boleh la menerai masak cekodok gini pulak...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

wahhh kira resepi barulah ni...akak nak cuba buat jugaklah...

intanfirdaus247 said... Best Blogger Tips

memang mantopppp

Hazmin Hamudin said... Best Blogger Tips

First time dengar cekodok mee maggie.Haha.nak ke pakai yun nam tu nanti.

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Hahaha.. kreatif rupanya PK ni. Ibu Yusuf pun tk pernah terPK nak buat cekodok maggi.. Wah!

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

pedas2 sedap hihihi

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hihiii smpt lg promote yun nam

Masya said... Best Blogger Tips

hihihihihi... x pernah sy buat cekodok maggie murni oiiiiiiii .... yun nam perabih duit org joooooo .... kat sini musim hujan jugak .. pepagi dah lapar huhuhuhu