Pixajoy

Thursday, August 22, 2013

Home » Puding Karamel Agar-Agar Milo

Puding Karamel Agar-Agar Milo




Buat dessert untuk jamuan raya dekat Opis semalam. Dapat dalam 40 bekas cukup la kan jamuan kecil-kecilan je. Ni pun tak menang tangan, nasib baik la Afia behave. Sampai tengah malam lepas bagi nenen lalok je Afia dok tengok dari jauh ibu dok kalut kat dapur, last-last tertidur sendirian.

Puding karamel tu tak berapa nak menjadi, air gula hangus tak berapa nak hangus.hakhak. Asal nak jamu orang makan mula la tak kena sana sini. Lepas tu terfikir nak topup dengan agar-agar milo di atasnya. Bernas tak idea?hehe..

En suami demand suruh buat lagi puding karamel dalam 100 bekas untuk jamuan raya dengan kawan-kawan beliau. Masak mak nak mengukus dengan si bambam! Tukar menu boleh tak yang?huhu..




10 comments:

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Puding karamel letak agar-agar milo. Idea baru tu. Hikhik...

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

cm sedapnyee...nk tgk dalamnye bentuk camne..nyummy

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Idea yg cantik juga - rasa tambah sedap mestilah suka yg menikmatinya. Alhamdulillah dpt memberi dah terbaik benar.

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

salam Puan Kutu..Rajinnya...dlm dok bersilat ngan dak bambam...sempat lg tu...:D

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

bila ada baby.memang susah sikit nak buat keja..tp dlm susah2 tu jadik jugakkan..hehehe..

ieda immi said... Best Blogger Tips

tu diaaa ..
meh bak mai satu !

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

terer ah kutu.

meh beli je karamel segera... bancuh2 kukus sat siapp... hehe

CtAyue said... Best Blogger Tips

rajinnya... best jgk erk buat dlm bekas kecik2 camgini..senang nak makan..hehe

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

wah boleh ler tu kak.lepas ni buat niaga pulak :)

in shaa ALLAH boleh :)

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

kreatif je muni ni