Pixajoy

Tuesday, August 20, 2013

Home » 13 Syawal : Kunjungan Maksu

13 Syawal : Kunjungan Maksu



Maksu ni sebenarnya maksu kawan baik aku, Syida. Paksu tu adik kepada ayah Syida. Buat faham sudah! Kalau dah namanya kawan baik, seluruh keluarga Syida pun aku rapat. Masa zaman nak dara dulu aku selalu ikut Syida pegi rumah Maksu. Kira kami sangatlah rapat even takde kena mengena. Kenal Maksu pun melalui Syida. Tu dia mukadimah.

Baru-baru ni aku balik kampung nak tengok Syida yang baru lepas operate sebab pregnant luar rahim, kebetulan Maksu datang rumah Syida. Dapatlah jumpa Maksu yang hampir sepuluh tahun aku tak jumpa. Tak sangka Maksu mengandung lagi. Rezeki di usia awal 40an. Paling best anak maksu sebaya Afia. Afia lahir dua hari lewat dari anak Maksu, Puteri.

Tadi dekat office masa nak dekat balik Maksu call katanya dah dekat area rumah aku. Dengan rumah berselerak Maksu tak inform awal nak datang. Minum air bujang je la. En suami nak keluar beli makan pun derang tak mau, datang sekejap je nak jumpa, kejap lagi nak ambik anak balik sekolah. Walau sekejap, seronok dapat jumpa Maksu, Paksu dan Puteri!

Afia pandang kelain

Dua-dua langut tengok Abang Aiman dok gedik

Puteri ni pipi labuh betul. Aiman geram asyik cium




9 comments:

Shark Kay said... Best Blogger Tips

Eh..
Nmpk cam kembar pulak..
Shark pn geram bk cium kalu dpt ni.

Kisah Nenot said... Best Blogger Tips

dua-dua bam bam kan :)

Norhasniza Khalid said... Best Blogger Tips

sama je pandangan dorang ni, gebu betol.. gomol sedap ni..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said... Best Blogger Tips

da macam kembar da kak.. bambam due2..

transformed housewife said... Best Blogger Tips

Afia ada geng pipi labuh.

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Salam puan kutu...dua2 baby tu comeyyy sgt!Geram k.atie tgk...

Masya said... Best Blogger Tips

kira sebayalah ni yer.. sama besar ... iyerlah sekali pandang mcm kembar ... biaslah tu kenal sorang .. semua kenal dan jadi rapat kikikiki

mama ila said... Best Blogger Tips

haah..betul tu..macam kembar...dua2 comel!!! geramm!! hehe

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

ololooo 2 2 bam-bam.. geram je tgk