Pixajoy

Sunday, August 04, 2013

Home » Aiman & Afia Dalam Kereta

Aiman & Afia Dalam Kereta



Semalam ibu duty malam, abah pulak kerja jadi baru pertama kali Afia dapat duduk dalam car seat. Perjalanan dari rumah ke tempat kerja lebih kurang 5 minit je kalau pecut tanpa jam. Harapnya Afia takde masalah membesar dengan abang Aiman dalam office ibu. 

Yang bagusnya ada abang yang dah besar ni, boleh la mintak tolong tengokkan adik. Kalau selama ni Aiman duduk depan dengan ibu, sekarang jadi bodyguard Afia kat belakang. Tengok tu kemain caring lagi.hehe.


Afia behave je. Sebelum pergi bagi nenen puas-puas dulu. Letak je dalam car seat pakaikan tali pinggang sengih je memanjang. Ada sikit rasa jakun sepanjang perjalanan asyik tengok muka abang. Masa balik pun dok tenung lagi muka Aiman sampai senget kepala.


 Yang si abang tu waktu pergi melayan sungguh adik bersembang. Perjalanan balik dia dah malas pun, buat bodoh je padang tingkap. Katanya muka Afia bukan ada menarik pun nak tengok. Sabaq je la.




9 comments:

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

cutenya abang dengan adik...

~aSHa~ said... Best Blogger Tips

rajin si abg...bertuah dpt anak rajin tlg jaga adik ni

transformed housewife said... Best Blogger Tips

mmg bila ada abg/kakak yg jauh sikit beza umur, boleh mintak dioarg tgkkan baby.

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Sayang betul Abng Aiman kat adik ya...tapi ayat terakhir tu yg tak tahan..hihihi...kelakar betul Aiman ni...

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

so behave..bagus afia..anak saya..ok gak..lepas 6 bulan dier buat tungging buyung dlm keta..bayangkan..dari aloq setaq ke pokok sena..mjur la ada si kakak yg boleh pegang.last2 carrier baby simpn lam store..akibat baby yg x sporting..huhu

eita said... Best Blogger Tips

amboi bukan main lagi 2 beradik ni..

NzA said... Best Blogger Tips

alolo...sweetnyaaaaa....

Masya said... Best Blogger Tips

hahahahaha.. saboo jerlah yer, aiman².. kalau muka adik menarik ada tahi lalt kot baru berseri yer.. oklah ni afia dah ade car seat .. tak penat nak riba...

CtAyue said... Best Blogger Tips

sweetnya tgk dua beradik nih... afia lak tgk abang aiman gaya cm nak ajak sembang je erk..