Pixajoy

Friday, August 23, 2013

Home » Ketupat Sabah Yang Unik

Ketupat Sabah Yang Unik




Akibat jakun tak pernah tengok ketupat rupa sebegini tak puas makan masa jamuan office aku siap tapau bawak balik rumah.haha. Officemate aku orang Sabah yang buat. Unik betul cara balutannya, di anyam dengan daun kelapa dan isinya pulut dicampur kelapa parut. Kalau aku belajar kompem seminggu pun belum tentu pass. Ketupat palas pun tak pandai. Seumur hidup aku tak pernah buat ketupat boleh?huhu


*Ketupat daun pisang aruah mak terbaik di dunia. Mana mau carik?uhukuhuk..






16 comments:

Puan Mell said... Best Blogger Tips

agak-agak rasa cam buras tak? tak penah makan yg ni.. peh esotik betul!. hahaha..

p/s : dah buat header... tengok kat entry eh..

Munnafendy said... Best Blogger Tips

aah la unik...yg ni tak pnh makan..setakat ni paling unik pnh mkn lemang periuk kera..sedap!

NzA said... Best Blogger Tips

akak pn xpernah mkn....sedap ek PK.

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

salam puan kutu firstime gak k.atie tgk..mmg unik!

♥ Cmª shIemª ♥ said... Best Blogger Tips

Salam PK..


CMa 1st time jgk tgk ketupat versi sabah ni..
isinya pun lain dari ketupat palas..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

mmg unik
ketupat daun pisang, 1st time dengar :)

eita said... Best Blogger Tips

Memng unik sangt2 ...kite pun sama tak reti anyam ketupat..yng reti hanya makan je..hahaha

Sally Yatiey said... Best Blogger Tips

nampakkkk sedapp :D

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

mmg unik betoi ni

Nora Karim said... Best Blogger Tips

eh first time tgk ni...

Shark Kay said... Best Blogger Tips

mmg unik..
x pnah lg jumpa ni duk sabah dulu..
buras jer pnah rasa dulu.

MulutPayau said... Best Blogger Tips

pertama kali akak tengok...

Ayu Zan said... Best Blogger Tips

unik. heehe

ketupat mak akak tu rupa dia cemana ek?

Nastyna said... Best Blogger Tips

First time jugak I tengok ketupat ruper gini, yang palas tu selalu la jugak dulu tolong my mom buat. ketupat pisang tu sama ketupat "dakap" eh?

hainom OKje said... Best Blogger Tips

PK OKje pun jakun tengok ketupat bungkus gitu...Pergh!! tak pernah tengok tuuu

Masya said... Best Blogger Tips

mmg unik sy pun x pernah nampak.. jauh sekali makan huhuhuhu ..

psttt sy pun x reti nganyam .. asl nak ngayam baru nak belajar hahahaha