Pixajoy

Thursday, August 29, 2013

Home » Agar-Agar Oreo Super Mabeles

Agar-Agar Oreo Super Mabeles



Aku dan Aiman suka sangat dengan oreo. Bukan bleh start makan,ketagih wa cakap lu. Hari-hari mau. Bila jumpa resepi agar-agar oreo yang mudah dan sepantas kilat boleh ngap apalagi tak agak-agak terus try. Resepi asal dapat kat blog ina@Intan Berlian. 

Ina guna agar-agar serbuk tapi aku guna agar-agar tali je. Banyak lebih buat agar-agar untuk jamuan hari raya en suami and the geng hari tu. Aku tak ikut step dah belasah je blander semua. Rasanya sama je kan sebab bahan-bahannya pun sama.


Resepi Agar-agar Oreo Mudah : Masak agar-agar sampai hancur kemudian masukkan bahan-bahan yang di blander (sebiji telur + 1 sudu teh perisa vanila + 1 peket biskut oreo + 1 tin susu cair). Jangan lupa taruk gula sesedap rasaMasukkan dalam loyang, tunggu agar-agar keras, boleh dah ngap!


Sekali hadap tinggal banyak ni je pun. Malas dah nak potong masuk piring ke pinggan ke. Belasah makan dalam loyang je. Buatnya malam, pagi esok terus licin. Aiman kata nampak macam tak sedap, tapi sedap la ibu.huhu






21 comments:

CtAyue said... Best Blogger Tips

hoho..sy tak buat2 lg.. adoii nengok je pun dah sedap..

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Wah boleh cuba nanti ni.... sumaiyyah pun suka oreo juga

tomato oren said... Best Blogger Tips

aku ingat agar agar milo keee....ok gak tu leh la mengpenguinkan badan aku ni..hahahahaaa

tomato oren said... Best Blogger Tips

aku ingat agar agar milo keee....ok gak tu leh la mengpenguinkan badan aku ni..hahahahaaa

Shark Kay said... Best Blogger Tips

Biskut pn bleh wat agar2..
Kreatif le kak.

Sally Yatiey said... Best Blogger Tips

Sedapppp ni.. ;D

:sour n sweet: said... Best Blogger Tips

ayyaaa...bestnye...bila nk try buat ni...adoi...

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Menarik betul ayat Aiman tu.. :) yg penting rasa bukan rupa.. lama sgt dah dah buat agar2. Kurang gemar ;)

*azni* said... Best Blogger Tips

pandai aiman puji ibu dia..

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Akak dah pernah buat..mmng sedap...

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

nampak pun sedap pk...

Chuu Muqhlis said... Best Blogger Tips

eh. ade letak telor :O
nk kne try ni

Cho Zila said... Best Blogger Tips

komen ikhlas gitu... memang sekali hadapjer..

Puan Mell said... Best Blogger Tips

tunggu syukrii besaq sikit nak wat. abah syukrii xmkn agar2.. mkn sorg xsyok!. hehehe

Hazmin Hamudin said... Best Blogger Tips

Nampak macam tak sedap ye aiman kata. Sekali rasa terus tak berhenti. Hehe

Noe said... Best Blogger Tips

sedapnya...x pernah pun cuba lagi...idea yg bagus..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

sedapnya nampak ni... yum2...

baby comel said... Best Blogger Tips

Aiman kata, nampak je macam tak sedap... tapi sekali rasa perggh sedap eh

Mama Adam said... Best Blogger Tips

urghhhh... sedap nih!
menggoda org tgh berselera makan!

Masya said... Best Blogger Tips

teringin nak buattttt sampai kesudah tak terbuat² hahahahaha ...

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

amboi aiman.. katanya nampak cam tak sedap ye. dah rasa baru tau kesedapannya.