Pixajoy

Thursday, July 04, 2013

Home » Mee Ketam Lagi

Mee Ketam Lagi



Menu semalam. Dah jemu asyik makan sambal ketam sekarang en suami ketagih mee ketam pulak. Dalam masa terdekat ni dah tiga kali buat. Teringat dulu kecik-kecik aruah pak kalau beli ketam mesti aruah mak buat masak lemak cili api. Sedapnya walaupun kuah tak pekat. Yang paling nikmat seorang, seekor je ketamnya. Aruah mak belah dua sepotong untuk lunch, sepotong untuk dinner. Ketam kan mahal, kami 5 beradik makan pun berjimat. 


Sekarang bila makan mewah sangat dengan ketam. Yang paling best fresh from Tanjung Dawai! 


Betapa kita kena bersyukur dengan rezeki yang ada. Alhamdulillah.





14 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Mak-mak dulu memang pandai berjimat dan pandai nak bagi anak-anak semua makan dgn adil.

Syukurlah sekarang nak makan sekali 5 ekor pun boleh..

mrs mell said... Best Blogger Tips

lapaqq..... huhu..

Masya said... Best Blogger Tips

bestnya kalau jadi jiran murni boleh dapat merasa ketam ni ...

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

Wahh...terliur laa..nak sikit..:)

CtAyue said... Best Blogger Tips

wah ketamnya... terliur.. tp sy tak leh makan ketam lg..uwaaa.. :(

NzA said... Best Blogger Tips

aduzzzz...terliuq sungguh......

ros_reeza said... Best Blogger Tips

sedapnya nampak mee ketam ni.. nanti share resepi pula kak :)

zila said... Best Blogger Tips

ketam di tanjung dawai memang fresh, dulu sy makan kt restoran area tu..memang terbaek.

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Aduih... ketam tu tak tahan tgk...

puanbee said... Best Blogger Tips

kenapa skrg byk stok ketam eh ? sini susah la nak jumpa ketam wuuuu

Noe said... Best Blogger Tips

x pernah la plak makan mee ketam..

GREENJADE said... Best Blogger Tips

perghh rasa mcm nk bw pinggan gi tapau uhuhuhu

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

lama sangat tak makan ketam.. rasa dan2 ni jugak nak makan mee ketam camtu!

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

xpnh lg mkn mee ketam