Pixajoy

Saturday, July 27, 2013

Home » Kerja Malam Pertama

Kerja Malam Pertama



Kalau dulu setiap kali duty malam mesti angkut Aiman pergi opis. Now si bambam cap gantung comfirm la kena bawak. Tajuk jangan salah faham. Tak baik tau bulan-bulan puasa ni.haha. 

Sekian lama tak duty malam kebetulan naik kerja bulan puasa aku ni jadi kelam kabut macam nak naik bot. Dengan nak sediakan menu berbuka, nak prepare barang-barang Aiman dan Afia, sampai tempat kerja lewat 5 minit dah. Lepas ni kena buat persediaan lebih awal supaya tak terkejar-kejar.

Cerita pasal duty malam pertama Alhamdulillah si bambam behave. Malam pertama tidur je dari petang aku masuk kerja sampai pagi. Afia memang takde masalah, senang jaga cuma tak tahan tang cap gantung tu je la. Aku semacam di duga masalah berat bila Afia reject botol. Sekarang ni pun Afia masih berperang dengan puting. 

 Letih la sepanjang hari berperang dengan botol

Sebenarnya baby mendapat ketenangan bila menyusu badan. Sebab tu baby cap gantung tak banyak ragam. Betapa hebat Allah cipta puting ori ni.


Sejak dah besar ni Aiman banyak senangkan ibu

Abang Aiman dah pandai bawak diri. Sejak baby dah biasa ikut ibu kerja.





10 comments:

umi alya said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah Afia anak yang baik

lizz said... Best Blogger Tips

Ololo kesoan dia penat berperang ngan puting yer..seronokla boleh bwk anak gi kerja...

shark said... Best Blogger Tips

comey afia tido..
cubit pp br taw :)

CtAyue said... Best Blogger Tips

ala siannya afia..kena paksa yer..hehe...mmg ada baby taknak botol kot sbb adam dulu pun cmgitu gak, konon ibu dia nak ajarlah botol sbb veragan nk kje kan, sekali mmg takmo dia..haa sudahnya ibu smpai dh anak dua pun jd mls nk cr keje..haha..afia pandai yer msh takmo botol, cabaran jugak tu..moga tabah dan kuat yer.. wah abg aiman, gaya main gitar gitu..rock lak nampak..hihi..

pena rozie said... Best Blogger Tips

Alhamdullilah.....

Masya said... Best Blogger Tips

sabarlah murni.. insyaallah allah permudahkan.. kira mujur jugak afia ni bukan jenis meragam cuma nak susu cap gantung jer...

NzA said... Best Blogger Tips

InsyaAllah, setiap yg brlaku ada hikmahnya. Biasanya ank2 perempuan mmg xbyk ragam sejak lahir smpai mrk dewasa...sbb tu bagi yg ada ramai ank perempuan kita rasa masa tramat cpt brlalu..tau2 dh anak dara.....

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Kecik2 dah pergi kerja :) belum puas lg agaknya nak bergantung ;)

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Sian afia... sabar ye. Mungkin amik masa sikitttt je lagi

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

sabar ye muni.. dugaan berat masa afia masih kecil ni. insyaAllah bila dah besar nanti mesti dia akan senangkan ibu cam abg aiman juga~

sayu betul kalau tgk dia tido tu...