Pixajoy

Saturday, July 06, 2013

Home » Baby Cup Feeder Untuk Afia

Baby Cup Feeder Untuk Afia



Aku dah makin stress. Tiba-tiba je Afia menolak botol. Aku dah beli botol Avent pun Afia tak mau hisap. Nak membeli puting lain yang mahal takut membazirkan duit. Kalau comfirm dia mau hisap takpa. Aku akan cuba beli puting kuning yang lembik tu dulu.  Kalau Afia menolak jugak, aku terpaksa cari inisiatif lain. 

Lepas google cari maklumat, aku rasa nak cuba praktis dengan cawan. Aku order Medela Cup Feeder ni dari One Baby World


Kalau cawan pun tak jalan, cuba sudu atau picagari. Apa pun cara yang akan aku guna selain botol, aku cuma takut pengasuh tak boleh terima. Kalau semua pun tak boleh, pilihan terakhir adalah berulang alik susukan si bambam. Kalau ini penyudahnya, sebagai ibu aku kena la berkorban memenuhi hak Afia.

Pengubat stress, tengok muka baby bijak ni




9 comments:

nenot said... Best Blogger Tips

berkerut kerut kening die tande stress cam ibu die huhuhu.naseb comey ya :)

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Mula2 mmg mcm tu, sumaiyyah dulu pun mcm tu tapi nanti dia akan biasa... ingat lagi bibik akal terpaksa pakai picagari mula2 lps tu ok.... dia akan minum pakai botol susu badan tapi bila akak balik je langsung dia x layan botol dicampaknya ada la

umi alya said... Best Blogger Tips

sabar.. in shaa allah dipermudahkannya

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Pipi tembam2..:D

CtAyue said... Best Blogger Tips

oo gini ngupe cup tu..hehe..tak pernah tahu blh bg pakai cup.. sabar ye.. afia bijak ni..pandai uji ibu dia. hehe..

NzA said... Best Blogger Tips

InsyaAllah, jgn putus asa...lama2 oklh tu.

eita said... Best Blogger Tips

dia masih kenyang kot..tu pasal lah tak nak menyusu..


cepat nyer dia membesar...dah makin tembam tengok

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

muka afia ni comel betullah... geram auntie tgk! susah juga kalau afia reject semua puting tu muni. harap2 adalah jln penyelesaiannya.

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

insyaAllah.. nanti okla tu