Pixajoy

Thursday, March 07, 2013

Home » Senyuman Pagi Dari Aiman!

Senyuman Pagi Dari Aiman!



Today hari terakhir untuk bersenang-senang. Esok dah start kerja. Kan heaven kalau dapat cuti sampai bersalin nanti pastu sambung lagi 90 hari haha baik berhenti kerja terus! Sarapan apa pagi ni? Setiap pagi makan sarapan beli naik jemu dah. Kalau di Johor dulu banyak gak menu boleh request. Kat utara ni nasik lemak, mi, kuih, lempeng, roti canai je la yang ada. Pagi ni gigih buat cekodok kurma. Cekodok lagi? tu je yang mampu bila rajin. Malam tadi rasa macam nak menguli doh roti canai, dek terlebih rajin, tukar menu cekodok. Janji en suami dan Aiman suka.

Ok intro bebel tak sudah! Mari baca dialog cap ibu dan anak.

Sambil tumbuk dahi, si chubby mengomel. (sila bayangkan kecomelan Aiman time ni)

Aiman : habislah..kena potong jari la Aiman

Aku blur, tak sempat bertanya si chubby sambung dialog

Aiman : Ibu tolong ambik kotak pensil Aiman. Pensil,pembaris, pemadam, sharp semua. Kaler sekali bu..

Ibu : Ok ibu p ambik. Aiman cepat pakai seluaq dengan stokin.

Baru bulan 3 alat tulis semua dah lingkup. Selama ni pakai yang sekolah punya. Pasni kalau bawak sendiri dari rumah faham je la apa akan berlaku. Beli berbundle pun tak cukup sampai hujung tahun. Paling tak tahan colour pencil, hampir setiap minggu kot nak kena beli baru.

Iklan habis, sambung dialog.

Sambil menikmati cekodok kurma, dengan slamber si chubby bersuara,

Aiman : Kalau sape yang kena potong jari, nanti nak balik jait la balik..

Ibu : hahahaha..

Pagi-pagi lagi Aiman buat ibu tersenyum. Macam tu ekk cara cikgu gertak budak kat sekolah?hiks..





20 comments:

Masya said... Best Blogger Tips

hihihihihi... terlbh jakaann dan jangkauan dibuatnya...

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

haha..comelll ny Aiman ni..
dapat bayang kan rupa dia masa menyembang dgn ibu dia...
boleh sambung jari ye..hehe:)

GreenJade said... Best Blogger Tips

hihihi sape nk tolong jait kan tu Aiman?

boleh thn jugak garang cikgu nye ye..siap nk potong memotong jari ni..ahaks

iietamalek said... Best Blogger Tips

salam kenal

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Aiman ingat senang nak jahit jari kalau dah kena potong? Imaginasi budak sebab itulah cikgu boleh gertak macam tu:)

Munnafendy said... Best Blogger Tips

hahahaha..kenapanya tu? cikgu ckp sape tak bawak color pencil kena potong jari ke? haha

n 0 e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

ganas .. siap nk potong jari..nk masak sup ke ape? hehehe

Selamat bekerja la Puan Kutu

Cho Zila said... Best Blogger Tips

nak tengok muka aiman yang senyum... budak2 nak gertak gituker.. tak baik...

aizamia3 said... Best Blogger Tips

terkesan jugak hati hati dak Aiman ye.. ;)

tenku butang said... Best Blogger Tips

done follow..jom singgah sini lak.. n follow sekali yea.. =) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/wordless-wednesday-i-hate-this-bagi-3.html?showComment=1362620836873#c8233176151603559504

hainom OKje said... Best Blogger Tips

anak okje yg lelaki dulu masa kecik pun selalu hilang pensil bagai tu.... bila sekarang dah duk asrama...hilang songkoklah,apalah....emmm susah nak cakap

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

haha..biasa lar tuh.. hilang habis.. bila d tnya xtaw letak mana..=P

sal ya said... Best Blogger Tips

memang comel.

Nastyna said... Best Blogger Tips

hahahaha macam tu ker.

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Hehe... Lawak lah aiman. Sampai mcm tu sekali cikgu gertak budak. Hehe... Tau takut. Tapi memanglah Muni... Budak2 kalau boleh setiap hari nak kena tukar pensil warna. Bukan apa kebiasaannyalah cikgu suruh buat subjek lain pun kalau nampak gambar confirm diwarnakannya jugak. Hehe...

izan mama mia said... Best Blogger Tips

hai....aiman ..comelnyer...nyakat ibu ke..acik tak faham cerita sebenar...hahha

NzA said... Best Blogger Tips

budak2 skrg adalah anak2 pakai buang PK so semua alat tulis n buku pn dh jadi camtu..jenuh cikgu kutip bila abis kelas..trkdg boleh buat kayu api..bygkan..kalau 1 kelas 40-50 org..bygkan brtapa byknya hasil kutipan cikgu....kalau akak, brg yg dikutip tu akak sedekah semula pd yg memerlukan kt sk tu..aduyai anak2 skrg....bukan setakat alat tulis, baju sukan, stokin, songkok pn mrk boleh tinggal kt sk..bila esok tnya masing2 xmengaku pulak....

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Percaya pula kena potong jari ;)

Nora Karim said... Best Blogger Tips

hahahah kelakar la aiman ni... dah nak jadi big brother dah dia... comei

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hahhah kelakarlah aiman nih!