Pixajoy

Thursday, March 14, 2013

Home » Bengkung Bersalin

Bengkung Bersalin



Lately rasa sungguh tak larat badan, tambah lagi dengan cuaca panas. Kan heaven kalau dapat relex je, celik mata makanan semua dah tersedia. Tambah masyuk ada orang tolong suapkan makan. Beradu je sampai beranak nanti. Mengandung setiap tahun pun boleh. Berangan jer la kan, dalam mimpi pun tak dapat. Kalau aku tak masak, tak buat semua kerja rumah siapa lagi nak buat. Kali ni rasa macam tak larat sangat dah nak bawak perut. Dulu masa pregnantkan Aiman tak macam ni pun. Agaknya dah makin tua. Fikirkan pahala je malas nak berleter lagi panjang, walhal intro membebel dah lebih 5 perenggan.haha..

Tempohari aku ada cerita pasal old school bengkung belit-belit yang aku guna dulukala. Mak kata suruh beli bengkung bertali yang labuh. Bila google aku ingat nak beli Ammy Corset yang sendayu tinggi tu. Last week waktu aku pergi Tesco tanya bengkung ni takde. Dah malas nak fikir pasal bengkung so tangkap muat je beli bengkung serai wangi. Dapat free botol kecik losyen serai wangi. Dua tiga kali sapu habis kot, kecik benar botolnya.

Malas nak snap gambar, curik gambar google sajalah.







Bengkung Serai Wangi Puteri Mas - RM 45.00
Size : Free Size




Bila cuba test kat badan panjang dia kira bolehlah. Lepas dari badan ke bawah punggung tu kira panjang jugak la. Harga bengkung ni RM 45, adik yang jual tu bagi kurang RM 43, last-last harga en suami dapat la RM 40. Bab tawar menawar serah kat beliau. Kalau aku fesyen bayar je tak pandai nak mitak kurang. Dah tak payah fikir pasal bengkung. 

Batu tungku mak abah dah belikan. Ubat bersalin rasa nak beli Shaklee set percubaan yang 40 hari tu je la kot. Ramai review kata ok. Beli set bersalin yang segala benda caca merba ada ni dah la mahal, takut nanti tak terguna je semua barangnya. Nak beli kat siap ekk? Penjual Shaklee sekelian mai promote kat aku barang hangpa.hiks..







18 comments:

Munnafendy said... Best Blogger Tips

sy beli set bsalin yg dpt free bengkung skali..tu pun mak kata tak pyh beli sbnrnya, akak sy punya pun bleh pakai lg.tp dh dpt free kan.. :)

Ena's Palace said... Best Blogger Tips

wah..mcm² da prepare da nih PK tggu hari dan waktu aje nih!

* kalau ada la mcm PK nak tu...celik mata je semua da ready..sy pun sanggup sain kontrak beranak tiap tahun...setahun 2x pun xpa.....hahahahaha

Masya said... Best Blogger Tips

pakai pulun na.... nnt badan mesti solid balik...

Mrs Lurve said... Best Blogger Tips

sy pun nk try shaklee jgk..belum beli lg pun, padahal tgu hari je nie huhuhu..bengkung tue sy guna yg lama, leesa formula, so far ok..lilitan dari bwh breast smpai menutup punggung..senakla sikit bila nak terkucil tue..tp yg penting badan slim balik hehehe..

GreenJade said... Best Blogger Tips

jgn culas2 pakai bengkung nanti naa..kasi mables mantop blk hehehe

Nastyna said... Best Blogger Tips

Hhehehe berangan boleh sentiasa. I dulu makan produk nona roguy ker nama dia, beli yg untuk 30 hari jer malas nak pantang lama2, tu pun tak habis hahaha. Mmg tak disiplin saya ni. Tapi ubat untuk bagi hadam tu best, tak payah nak meneran, smooth jer hihihi.

Bardboo said... Best Blogger Tips

saya siang pakai bengkung belit2 tu, malam pakai yang moden punya..tapi sampai la ni perut masih buncit lagi...adoiii!

p/s: Saya ada buat segmen 'Aku Seorang Surirumah'. Segmen tamat pada 30 April 2013, dan hadiahnya adalah Mivva Beauty Box. Jom la join sekali ye.
Bacaan lanjut di sini: http://bardboo.com/segmen-aku-seorang-surirumah/jom-join-segmen-aku-seorang-surirumah

umi alya said... Best Blogger Tips

akak tak pnah guna jenama ni..

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Fiza hari tu guna set bersalin dan bengkung ST. Memang puashatila. Mkn ubat ST... Rasa mcm bkn dlm pantang. Ringan jer rasa tubuh. Panas memanjang.. Dan sentiasa berpeluh. Sungguh selesa rasanya.

sal ya said... Best Blogger Tips

paaki bengkung moden je sng sbb takde sape nak tlg pakaikan kalau berpantang dgn husben je. hahaha...

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Set jaga badan ;)

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

hehehe hari tue pk dah slim kan....

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Rajin2 pakai bengkung nti..
Sy dulu pemalas..guna bengkung dlm 4,5 hari shj...hehe:)

LiYa HaNiF :: said... Best Blogger Tips

sekarang ni semua dah moden... bengkung pun dah moden :)

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

eh..org lelaki mmg pndai nego ea?? hari tuh husna dgr radio, ada caller ni kol dya gtaw bini dya x suka nego..kesian kat penjual ktanya..si suami kalu boleh nk nego habis-habisan..haha..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

shaklee mmg bagus!! sy guna yg tu la n sampai skrg sy telan vit c pun brand shaklee gak.. hihii

Nora Karim said... Best Blogger Tips

bagus betul perancangan nak bersalin PK ni.. .boleh dibuat rujukan! hehe

syafura said... Best Blogger Tips

Boleh beli produk shaklee dgn sy.harga jgn risau.semestinya berpatutan.contc 0124647959
Uminorsafura@yahoo.com
Fb: syafura niaga