Pixajoy

Saturday, March 09, 2013

Home » Beli Barang Baby Part 5

Beli Barang Baby Part 5



Semalam pergi Tesco beli sikit lagi barang baby. Rasanya ni shopping yang terakhir. Barang keperluan utama baby semua dah complete. Baby stuff lain macam car seat, buaian, breast pump dan bottle warmer akan beli kemudian lepas bersalin. So far kalau ada lagi shopping semuanya untuk tambah apa yang dah ada atau kehendak nafsu semata.

Kecoh kan pasal isu minyak yu yee ni tak halal

Seriously terbeliak bijik mata tengok harga lampin pakai buang. Awat mahai sangat? Dasar jakun dah lama tak ada anak kecik. Kata en suami memang bagus aku beli cloth diapers. Sangat banyak penjimatan di situ. Baca Metro tempohari pakcik tu kerja jual ikan pun boleh bela 21 orang anak. Aku baru nak masuk dua dah tepuk dahi.kehkeh Insyaallah setiap anak ada rezekinya. 

Kali ni beli minyak yu yee, vicks, gripe water dan drypers newborn.
Pastu tak reti sangat nak pilih botol susu baby main rembat je Free BPA jenama Anakku dan berus botol Anakku jugak. Tambah lagi sehelai baju baru untuk baby, lengan panjang  polkadot OK Baby. Selain tu aku beli penyangkut baju berklip dan storage box untuk isi baju babyUntuk ibu cuma beli bengkung, stokin dan pureen maternity pad.

Hampir tiga jam juga dekat Tesco rasa bagai nak pengsan. Makan KFC pun boleh basuh tangan dalam pinggan je guna air masak. Dah macam gerai makan aku bikin. Malas berjalan punya pasai.haha..






17 comments:

iietamalek said... Best Blogger Tips

ramai cakap minyak yiyee ni tak halal.

Munnafendy said... Best Blogger Tips

akak beli jgk minyak yuyee tu? sy tak beli lg myk utk baby...xtau nk beli brand apa...mybe jerslin oil kot

azura said... Best Blogger Tips

minyak yuyee saya pun suka pakai

Nastyna said... Best Blogger Tips

Dulu saya bawak stock minyak Yu yee ni punya banyak, ni pun duk ada lagi dah jarang guna just untuk emergency.Bagus sangat minyak yu yee ni, sangat berkesan. Tak halal? Pasal contain alkohol ker?

izan mama mia said... Best Blogger Tips

tak berani laa nk gn minyak yuyi tu ..ada syak wasangka dictu,,..

Ena's Palace said... Best Blogger Tips

Elok la prepare awal2 brg2 camni...nnti da tiba harinya da senang .

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Fiza ada try myk yu yee utk Alia. Tapi tak sesuai. Alih2 Fiza guna vicks utk baby.

Nora Karim said... Best Blogger Tips

eh ye ke tak halal? kenapa saya tertinggal keretapi ni? saya masih pakaikan anak2 dgn minyak ni...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

bagus lah dah lgkap semua...

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Hihihi.... lama xde anak kecik, mmg x beli la kan brg baby. MA pun jakun tgk mcm2 tech baru..

Masya said... Best Blogger Tips

alhamdulillah dah lengkap... tgl tunggu masa yer...

ramai kata minyak tu x halal.. masalahnya amir kalau kembung minyak yu yee aje yg serasi.. xtau dah nak pakai minyak lain...

n 0 e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

noe ada beli gak minyak cap yu yee ni..bila baca pasal isu hharam .. terus buang..x beli dah..

Mrs Lurve said... Best Blogger Tips

sy pun beli minyak nie jgk..

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

alatan baby memang mahal huhuhu

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

xpaa..yakin kak murni..=)

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

Hanie biasa pakai minyak telon je kutu... X penah dgr lak pasal yu yeeni x halal

Xpa shopping brg bby kendian2 leh buat..

Cloth diaperz ni mula2 je byk modalnya, kendian2 nnti terasa pnjimatannya... Tp Hanie skrg tgh mode tak berapa rajin menCDkan anak.. Huhu...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ada bace minyak ni TIADA unsur khinzir/binatang. tapi dia memang tak daftar dgn JAKIM

Boleh tgk kat sini

http://www.halalscience.com/blog/benarkah-minyak-yu-yee-cap-limau-ada-lemak-babi/