Pixajoy

Saturday, March 09, 2013

Home » Cara Bedung Baby

Cara Bedung Baby



Kalau pergi mana-mana dengan en suami tanpa Aiman pasti ada yang bertanya, "anak sulung ke?" terus perasan macam muda.hoho. Rasa macam pregnant baby sulung ada jugak bila dah lama tak beranak. Semua skill penjagaan baby pun kena belajar semula. 

Mengimbau 6 tahun dulu, kali pertama aku menuntut ilmu membedung dari kakak hadapan katil dekat hospital masa bersalin. Time Aiman dulu serba serbi aku tak tau, waktu melawat je kelam kabut call Mak Usu suruh datang salinkan pampers. Buruk sungguh perangai.

Bila google ada banyak rupanya cara untuk bedung baby. Ada yang macam seksa je kalau nak cuba buat. Cara ni je paling senang kot.




Kalau tak reti jugak beli je swaddle pod atau bedung berzip lagi senang. Zaman dah canggih semua pun boleh asal ada duit!





17 comments:

Nastyna said... Best Blogger Tips

Hahaha kami dulu ada pertembungan budaya, my mom bedung cara lain, my hubby lak cari lain macam bungkus nasi lemak pun ada, tapi semua tak berkesan, si JJ langsung tak nak dibedung semua cara terburai. Sorry Aiman, ur gf here tak berbedung jangan salahkan ibu dia. hahaha

izan mama mia said... Best Blogger Tips

berbedung mmg bagus...kalau nak sng lagi beli yg siap tu jer..mudah

Ena's Palace said... Best Blogger Tips

Ank2 sy 2orang tu semua xmo bedung...mengamok bila kena bedung meronta2 last2 semua terbuka....tapi kalau mak sy yg jaga anak sy ni dia akan bedung dgn kain batik sbb katanya kain batik ni tebal sikit dia xleh nk bukak...satu lg mak ckp budak kalau pakai bedung ni dpt tido lama ckit sbb tak terkejut2 masa tido

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Haha... Fiza lagilah Muni, siap panggil nurse tlg bedungkan. Nasib baik first class. Tapi cuma sekali jer, pastu mintak tlg nurse ajarkan.

lurun namzar said... Best Blogger Tips

saya pn main hentam jer bedung anaksaudara.
asalkn xgerak n dia bebas menggeliat, ok la kot. hehe

eita said... Best Blogger Tips

bedung baby lah yang paling senang sekali...

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Hehe...sy dulu pun tak reti langsung nak bedung baby ni.. tapi tukar pampers tu tau lah juga..hehe..
skrg ni senang ada bedung yg ready made..tinggal zip kan je...:)

MaMa Rey said... Best Blogger Tips

hampir kesemua anak saya tak mau dibedung..bila dibedung mesti beruam panas

Nora Karim said... Best Blogger Tips

ha ah.. saya bedung AF saya dengan cara ni juga... sekarang mmg dah senang... pakai zip je...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

kalau yg swaddle pod tu mmg bagus.. tp dia bsar utk baby yg baru lahir... 3.5 kg pun besau yg amat lg... kalau alisha n aqilah yg lahir 2.6 kg je... jwbnya... hihii

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Ala... yg siap tu, mahal dan x berbaloi rasanya. Bukan lama pun nk berbedung... panas la katakan. Hihi...

sal ya said... Best Blogger Tips

budak2 zmn skg kalau bedung skt menjerit bkn main lg.

n 0 e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

dulu bedung siap kena pakai pin tak pun simpul jer kt kaki tu...bila bedung..baby lena tidur..

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

hehehe cr pun tak pandai bendung budak...

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

eh..xkan ada bedung yg lain dr gmbaq atas nih?? dasyat!!

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

Walaupun dah beli bedung moden, hanie masih guna juga kaedah bedung tradisional... Dua2 la buleh ;)

Ate, dah anak kelima baru nk beli bedung moden, tp bukan jenis berzip,tu. Dah beli yg itu, baru jumpa yg berzip so terlambatlah... Malas nk beli lg

Joy Dariene said... Best Blogger Tips

Sy tak pena beli kain bendung just guna kain lampin je..hihi