Pixajoy

Monday, March 18, 2013

Home » Donut Ala Big Apple

Donut Ala Big Apple


 


Jom bantai gelak bila tajuk tak seindah rupa, muahaha. Petang semalam perut berkeroncong penat fikir apa nak makan. Fikir punya fikir lagi teringat mauripan lebihan buat apam hari tu, dapat la idea buat donut. Donut tangkap muat untuk makan sendiri je pun. 

Blander kering plak rosak, nak blend gula tak boleh, gula kastor pun takde so dapat idea brilliant buat topping susu guna susu tepung Dutch Lady Aiman. Budak chubby tu dah tak nak minum susu. Dari membazir baik aku bikin kuih.

Donut semua orang tau buat kot. Untuk topping aku guna satu sudu marjerin, satu cawan susu tepung dan setengah cawan susu pekat. Masak macam buat coklat ganache. Aku tak rajin pun nak double bowling segala terus belasah masak atas api je.






22 comments:

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

wah kreatip betoi ni :-)

Masya said... Best Blogger Tips

wah kreatif².... mesti sedappkan... ala² donut apple gitu..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Sedapnya! lapar tengok donut..hihi.
rajin masak..untung Aiman..:)

Cho Zila said... Best Blogger Tips

oklertu.. kreatif... janji sedap yerk...

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

wahhhh... hebatnya muni boleh buat donut yg super menggiurkan ni. kalau si kembar nmpk ni memang konfem nak jugak camtu...

lizz said... Best Blogger Tips

ermm sedap...hari tu saya pun ader buat donat...tapi versi lain sikit...hehe...

izan mama mia said... Best Blogger Tips

wah...gula tak naik ker makan ni muni??

NzA said... Best Blogger Tips

wah menariknya...boleh cuba gak..TQSM 4 sharing....

eiela said... Best Blogger Tips

nampak sedap nih, terus lapar perut.

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

ok la tu dari takde topping dah ada topping...asal bolih makan sekeluarga, asal periuk berasap...

kira kreatip lah tu..ngalah kan cek lah yang pompan cantik masterchef tuuu...hehe :)

GreenJade said... Best Blogger Tips

uikhh ni pon dh kire hebat ni.

kami yg bertandang ni pun tesembul2 bijit mata menahan gelora napsu lapau membara2 di petang2 ni huk huk huk

Sally Yatiey said... Best Blogger Tips

Nampak sedapppppp ;D

azura said... Best Blogger Tips

wah itu sudah sedap Puan Muni

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Kreatif. Cantik apa.... ingat susu pekat. Sekali susu tepung daaaa... haaha.. sapa x minum susu mmg xleh nk menumpang rasa la ni =)

Nastyna said... Best Blogger Tips

rajinnya akakkkkk, tetttt. Hahahaha tu la hari tu du berakak siap, yer la I kan perasan mudo hahhaa.

erna said... Best Blogger Tips

hehehe...kretip nyer...ingatkan keju atas tu. rupanya susu.

Nadya Bubble said... Best Blogger Tips

Promosi Rainbow Al-Quran & Ribbon Watch! Sehingga 23 Mac 2013, ready stock.

http://bit.ly/cd2aQx

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

As salam murni,

Ya Allah rasa nak jilat je screen ni tgk topping dia tu! Iman kita pun minum susu dutch lady gak... ni stok dah nak abis... aritu bwk stok utk setahun tau! hehehe ;))

Ena's Palace said... Best Blogger Tips

Toping sungguh luar biasa...hehehe...ok la tuh PK kreatif juga...gunakan ape yg ada...

n 0 e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

rupa tak kisah...janji sedap...kreatif lak tu...hehehe..sungguh rajin puan kutu.. :)

Nora Karim said... Best Blogger Tips

rupa tak cantik pun... yg tengok ni tetap terliur.... sedapnya...

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

uish..kalau x seindah rupa tp sesedap rasa boleh sgt lar tu kan kak..=D