Pixajoy

Friday, March 01, 2013

Home » Boy Or Girl?

Boy Or Girl?



Lumrah mengandung semua orang asyik bertanya pasal jantina baby. Dah scan ke? boy or girl? Kadang-kadang orang terlupa fungsi utama scan adalah untuk memantau tahap kesihatan baby. Aku menaip macam bagus. Mana ada ibu yang tak teruja nak tau apa jantina baby yang dikandung, itulah realitinya.

Dalam famili aku, aku seorang je yang dah kahwin, jadinya Aiman adalah cucu sulung dalam keluarga aku. Di sebelah en suami, Aiman cucu sulung juga. En suami tiga beradik. Kedua-dua adik en suami ada seorang anak lelaki, which mean Pak Mat Kopi (FIL) ada tiga orang cucu yang semuanya hero. Kalau yang bakal keluar ni boy sekalipun tak kisahlah, yang paling penting selamat, sihat dan sempurna.
 
Gedek-godek fail terjumpa gambar ni. Aiman, adik Irsyad dan Adik Afi bersama Paksu nizam. Abaikan bantal busuk yang tiba-tiba menyemak dan wajah monyok Aiman yang mencacatkan kualiti gambar.hiks..


 
 
Waktu scan aku tak pernah tanya tentang jantina baby. Biar suprised nanti!Agak-agak korang adik Aiman nanti boy ke girl?
 
 
 
 
 

16 comments:

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sy pun xtau laki or perempuan adik aiman nanti.. pe2 pun mg lahir dgn selamat :-)

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Minta-MInta la adik aiman ni perempuan... jadi la sepasang...

محمد رازيق said... Best Blogger Tips

vote for girl kak!. hehe. apapun dah ditentukan-Nya. moga dipermudahkan dan kandungan sihat kak

ym bundle said... Best Blogger Tips

semoga girl plak la..boy dah ade..haha..anak aku dah kompom laki..itu hari scan dah nampak anu dia..haha

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

InsyaAllah! Baby girl.... Banyakkan berdoa ek wpun hakikatnya itu ketentuan Allah. Fiza dulu hari2 doa spy dpt baby girl... Tapi xlah mengharap sgt. Kalau dpt boy pun ok gak yg ptg sihat....

tenku butang said... Best Blogger Tips

girl kot.. heee...

izan mama mia said... Best Blogger Tips

girl or boy,..tak kisahlah..janji sihat sempurna..selamat..dah syukur kan..boy or girl anak kita jugak

eita said... Best Blogger Tips

boy jugak kot..

~CanaryGalapagos~ said... Best Blogger Tips

let them be..lumrah manusia..asalkan anak yang dikandung sihat:-) bukan kita ada kuasa pun kan nak tentukan jantina anak yg bakal lahir .lagipun anak lelaki boleh jaga kita dah besar nanti.hehe.;-)

Nastyna said... Best Blogger Tips

Girl... :D:D kan..kalau dapat boy pun syukur asal sihat tubuh badan cergas fikiran.

n 0 e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

hi puan kutu.. :) just followed ur blog..

noe dulu doktor kata 99% boy..kuar2 girl...hubby happy sangat2..

sal ya said... Best Blogger Tips

doakan yg terbaik. laki ke ppuan ttp anugerah kan.

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

Setuju dgn apa yg murni tulis ttg busybody nk tau bb girl or boy! termasuklah saya...hahaha... Dulu masa preggykan Iman kalau org tnya saya dgn penuh yaqin tanpa was2 kata ni bb boy! Gerak hati seorang ibu biasanya betul... tp itu semua kuasa Allah... Marya doa Aiman dpt adik girl... suka tak? Doakan utk Iman jugak ek... Kalau operate lagi kali ni, yg ketiga nnt taklah stress sgt to go for a girl...hikhik...

zie marziah said... Best Blogger Tips

mesti la PK nk girl kan..tak kisah la boy @ girl janji sihat kan

Masya said... Best Blogger Tips

saya doakan semoga semuanya selamat.. x kisah lah boy atau girl

Ena's Palace said... Best Blogger Tips

hehehe..biar suprise baru bes kan..
tak kisah la kan laki atau prempuan..yg penting biar bby tu sehat dan ckup sifatnye kan..