Pixajoy

Sunday, March 10, 2013

Home » Bacalah Anakku Aiman : Tamat Buku 5

Bacalah Anakku Aiman : Tamat Buku 5



Alhamdulillah Aiman dah tamat Bacalah Anakku buku 5 setelah berhari-hari cuti dek peristiwa ibu kena warded tempohari. Tambah lagi adik aku aka Pakndak Aiman datang dua minggu berturut-turut, asyik berkepit je dengan Pakndak. Kemain ligat dia mengadap android Pakndak main game. Dengan suka hatinya juga Aiman minta tambahan cuti peristiwa.



Untuk buku 5, yang jadi sedikit masalah pada mulanya cuma bab mengingat huruf konsonan. Gabungkan vokal dan konsonan serta sebutan semua Aiman dengan sendirinya dah expert. Buku 6 akan mula gabung bunyi antara suku kata dan konsonan dalam setiap suku kata tertutup. Untuk proceed buku 6 aku kena buka dan dengar semula cd panduan. Aku pun dah lupa sekadar tengok cd tu sekali dua je sebelum ni.

Tahniah Aiman Mukhlis, even agak lambat dengan pelbagai kerenah, anak ibu tetap terus berjuang untuk membaca. Semoga Aiman diterangkan hati dan dipermudahkan untuk belajar. Ameen..






20 comments:

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Aiman pasti boleh punya... Sebab ada ibu yg rajin mengajar. Tahniah! Si chubby yg cute... Fiza suka tgk pipi aiman. Ke situlah pulak. Haha.

Nora Karim said... Best Blogger Tips

tahniah aiman... faris baru masuk buku 5... terkedek2 nak kejar aiman... teror la aiman... auntie tabik spring kat aiman...

Nastyna said... Best Blogger Tips

cuti peristiwa tu penting. hahaha
eh saya rasa macam pantas jer Aiman keep up dengan buku2 ni. Good job Aiman and mama.

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Tahniah Aiman..
teruja jg bila anak dah pandai baca kan? kita yg seronok nk beli kan dia buku2..:)

S..U..D..@..I..S said... Best Blogger Tips

jom baca jom baca, jgn putus asa aiman

onie said... Best Blogger Tips

tahniah adik aimannnnnnnnnnnnnn :D

umi alya said... Best Blogger Tips

tahniah Aiman

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

aik, msk wad nape ni.. adehhh sory tau... br sempat sggah sini

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Wahhh... bagus. Dh potong adam ni....

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Tahniah aiman.. :D

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Gigih ibu membuat Aiman semkain pandai. Guna suku kata mcam ini memang lebih mudah anak-anak cepat mahir.. tahniah Aiman dan ibunya juga..

Cho Zila said... Best Blogger Tips

ini sudah baguihkan.. anak sayapun baca cara gini.. antaranya buku inilah.. tapi baguih gak kan.. mula2 susah lam2 dia ok...

Masya said... Best Blogger Tips

takpa biar lambat sikit.. janji dia dah pandai membaca.. sy pun ajar amir membaca dah.. tp tahu jerlah ikut mood dia tu.. sy guna buku pantas membaca...

izan mama mia said... Best Blogger Tips

tahniah abg long..

sal ya said... Best Blogger Tips

tahniah ye abang aiman.

n 0 e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

pandainya aiman...mama aiman pun rajin...

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

tahniah aiman! si kembar dah terbantut nak teruskan baca buku ni. dorang baca buku2 yg kat sekolah je...

fieda said... Best Blogger Tips

wah...laju la aiman..cayalah..

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

anak cr pun guna buku nie belajar kat sekolah...

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

aiseh..siap mintak tambahan cuti peristiwa..haha..