Pixajoy

Monday, March 25, 2013

Home » Cuti - Cuti

Cuti - Cuti



Ini Cerita PUAN KUTU Tintong berehat seketika. Cuti dua hari saja. Kami cuma ke Lumut, rumah adik ipar. Insyaallah bertolak awal pagi esok dengan mak abah. Cuti yang singkat sekadar berehat menghabiskan masa bersama famili. Adik ipar yang dekat Pahang tu pun ada kat sana. Meriah la bila dah ramai-ramai.

Rabu dah balik SP semula. Khamis aku dan en suami start kerja seperti biasa. Ada tiga minggu lagi sebelum cuti bersalin. Ikutkan nak ambil cuti awal, tapi rasa rugi pulak cuti kalau belum beranak. Lepas habis cuti 90 hari boleh sambung cuti lagi. Kalau cuti terus sampai raya lagi heaven.haha macam la dapat kan..

Dalam dilema sebab doktor pakar bagi due aku lewat dua minggu. Sekarang pun memang dok ikut due pakar. Ada dua EDD tu yang susah nak budget cuti tu. Firasat en suami mengatakan aku mungkin bersalin awal. Doakan ye semoga dipermudahkan semuanya.







21 comments:

eita said... Best Blogger Tips

semoga dipermudahkan segala urusan akak ye...

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

InsyaAllah semoga semuanya nanti dipermudahkan

LYAfrina said... Best Blogger Tips

apa pon lya doakan moga semuanya selamat & bjln lncar ya

Nastyna said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti bersama keluarga tercinto. whoaa dah tak lama lagi dah, insya Allah semoga semuanya berjalan lancar. Kalau baby dah tak sabar nak kuar awal, pun boleh :D:D

izan mama mia said... Best Blogger Tips

wah g bercuti,...setahu saya kalau ada kencing manis masa pregnant,..bersalin awal..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Amin... in sha Allah.. awal ke lmbt ke... moga Allah permudahkan urusan... take care ya...

Masya said... Best Blogger Tips

saya doakan moga bersalin awal, nanti pantang kat mana?? rumah sendiri ke.. kat SP...

Munnafendy said... Best Blogger Tips

dua2 tarikh tu jauh sgt ke bezanya kak murni? sy pun blur gak nih..bila ek nk start cuti? 2mggu sblm due ke? -.-*

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

salam dari bunda...selamat bercuti..

♥MAMASYAZA♥ said... Best Blogger Tips

dah berbelas tahun tak jejak kaki ke lumut, rindu le pulak nak pegi teluk batik

eiela said... Best Blogger Tips

selamat bercuti dan semoga dipermudahkan urusannya.

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti Muni wpun 2 hari. Fiza doakan semoga Muni bersalin dgn mudah :)

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti ya Ibu Aiman..
sesekali berkumpul mesti seronok..:)

chii said... Best Blogger Tips

amin..semoga segalanya di permudahkan :)

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

hai kak :)

xlama dah nak deliver eh..

semoga dipermudahkan :)

Hazmin Hamudin said... Best Blogger Tips

Tak lama dah akak nak bersalin.. Semoga dipermudahkan.

deno said... Best Blogger Tips

semoga segalanya dipermudahkan.. insyaallah.. :)

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti dear.....

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

dah makin dekat nak bersalin yer.. sekejap je rasa

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

semoga dipermudahkan semuanya...

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

in shaa Allah..semoga dipermudahkan ye kak murni..

bersalin kt sp ea?? rasa mcm nk p tgk je..hehe..