Pixajoy

Wednesday, March 28, 2012

Home » Idea Cara Pemakaian Shawl

Idea Cara Pemakaian Shawl



Salam bahagia.


Sejak Ibu Alisya kasi shawl tempohari, perasan remaja mahu berhijab ala fashionista meronta pula. Apa kata aku share vidoe youtube untuk idea cara pemakaian shawl. Amaran keras ini cuma tutorial buat mak orang yang sudah lama membiar koleksi shawl seciput berbau perkasam dalam gobok. Pada yang dah expert melilit shawl, jangan riak berdekah ketawa tau.




Cik adik berkuku hijau ini tidak perlu aku perkenalkan lagi. Walaupun terpaksa menahan telinga dengan kegedikan yang tak dapat orang dewasa macam aku terima, gaya shawl ini agak cool juga. 




Ini gaya paling aku suka. Nampak sangat kemas dan tak terlalu menonjol. Sangat sesuai digayakan kemana-mana sahaja even ke market atau menghantar Aiman ke tadika.hiks..





Tak perlu lilit shawl tapi boleh guna koleksi syria dengan idea kreatif berhijab. Gaya yang aku suka juga. Tapi belakangnya macam sangat terdedah dan tidak berapa menutup aurat pula.  Sumpah aku takkan letak bunga besaq gedabak camtu. Macam tak sesuai je dengan aku yang tak berapa nak remaja ni.hikhik..




Shawl ala Diana Amir. Latest style sikit aku rasa sebab ternampak budak-budak remaja sekarang dok menggayakan waktu jumpa kekasih tak sah mereka. Cool gak! Entah jadi serabai ke tak kalau aku try.





Wanita Malaysia tak pernah terkecuali untuk terjebak dalam fenomena gaya ala Hana Tajima. Serius mungkin aku takkan pernah buat cara begini sebab tak pandai bermain dengan jarum peniti. Maunya tercucuk kepala aku nanti!


Ok bye..kalau video ni agak old fashion let me know. Aku mana tahu apa gaya shawl untuk tahun 2012. Bye!









                                               


36 comments:

LYAfrina said... Best Blogger Tips

lya suka pakai shawl.. tp lya pakai cara y simple2 ajer..kdg2 main2 belit..jadi ke..

chii said... Best Blogger Tips

Semua chii pnh tgk n try. Tp mcm skrg ni,sgt malas lilit2 sgt. Kecuali pd mulanya. Apa chii wt,pakai syria then buh je shawl. Hehe. Gaya org malas >____<

MaryaYusof said... Best Blogger Tips

As salam Puan Kutu,

Thanks dgn video ni sb mcm tau2 je Marya nak tukor style...hikhikhik... Yelah dah org jakun sgt tgk kite pakai tudung expresskan... Hrp2 menjadilah...hehehee.. Ade jgk try pkai shawls tp sgt ssh bila ade anak kecik mcm Iman yg suka membuli Umminye... pantanglah umminye nak berlawo sikit... mulalah die dengki...huhuhuuu...

Anyway thanks tau! xoxo

Jaa said... Best Blogger Tips

hehe, saya ada jugak koleksi shawl seciput yang terperap dlm gobok.. malas nk pakai..terbelit2.. tp bila tgk org pakai, cantik jer...saya akan pakai ktime rajin jer...

anyway, x slh kalau sesekali kita nak bergaya lebih sikit kan...

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Adik kutu... nak pakai shawl tu jgn sampai menyerupai rahib ye sebab kalau yang macam yuna tu menyerupai rahib jadi jangan le, pakai macam biasa je... janji nampak cantik dan memenuhi tuntutan.....

sorry ye akak berkongsi ilmu sahaja darling kutu....

Mama Adam said... Best Blogger Tips

suka pakai shawl... tapi, style yg simple aje... sbb x reti

azam said... Best Blogger Tips

:) nice.....hebat ni

azam said... Best Blogger Tips

cantik......suka²

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

dah lama izan tak pakai shawl. sblm ni agak rajin. tapi semenjak 2 menjak dah jadi pekasam semua shawl2 tu kat gobok kesayangan... hehe...

puanbee said... Best Blogger Tips

pakia biasa2 jek kutu , panas .. hahaha

sue zainun said... Best Blogger Tips

dulu suka pakai shawl tp semenjak dua tiga menjak nih kemalasan melanda tp bila pikior2 balik shawl jer yg banyak..terpaksa gak la melilit..hihi

hyz said... Best Blogger Tips

nanti dah try, ce upload kat sini k........

fieda said... Best Blogger Tips

ina pun ada kkasi shawl tu...alamak tak reti la nak pakai shawl2 ni..duk pakai tdung xpress tu je..tak reti nak lilit,cucuk2 jarum peniti..simple2 jer blh la..ina pandai kan pakai..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

thanks muni kongsi video ni... serius.. sy dah tergoda dgn fesyen yg kedua tu.. akn ku try lps ni..hihii

btw, sy xsk pakai shwal yg shawl tu melekap dkt muka saya.. (kiranya mcm ikut bntuk muka) kiranya mscm ikut bntuk mukalah.. bkn apa, sbb sy ni kurus.. bila biarkan shawl tu melekap dkt muka, dia akn nmpk bentuk muka sy cengkung... sy lbh suka yg agak2 loose.. ahhahhah

ohya, tp kalu sy xnk yg stail loose tu, sy akan pakai dgn owner yg keras tu.. yang muncung tu.. so, main belit2 je lah... hihiii

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

ohya, tambah sikit lagi..hahhahhahhah

yg no 2 tu sy berkenan sbb dia ada tarik lg satu ke atas.. mean, shawl yg sblh panjang tu tarik ke ats kepala.. so, muka kita akn tercover sikit.. xdalah nampak terlalu cengkung..hahhahahha

Munnafendy said... Best Blogger Tips

sy dah stop pkai shawl bila tunang sy ckp sy mcm nenek2.

mencik! (ala2 gediks huhu)

So Shy Lady (SSL) said... Best Blogger Tips

nak juga ubah pnampilan diri cecece
tq sharing ;D

Sari Yusa Ibrahim said... Best Blogger Tips

kita pun dah suka pakai shawl skrg :-)). Lagipun lebih murah dr tudung awning, hehe

SHAHZEE said... Best Blogger Tips

dulu masa zaman2 shawl glemer mmg tiap2 ari melaram ngan shawl g opis..tapi skang malassssss nak lilit2..
tgk shawl pun nak muntah hehehehe

kak kutu pkai kompom cute sbb muka pun cute

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

semua video ni sy dh penah tgk since sy minat palai shawl - bajet nk nmpk muda hikhik


tp sy lebih suka ada satu video shawl aishah apa kebenda tah namanya..sbbb gaya shawl dia lebih menutup dada..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

pergh.. selirat gile sy nengok awek2 ni pakai shawl. leceh giler.. hehe

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Kalau kakak nak bergaya macam ini boleh tercekik agaknya. Tapi anak kakak buat cepat je...

Entahlah dah berusia nie macam tak kuasa lagi nak melilit-lilit kepala:)

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

dulu dulu aku rajin jugak nak tgk youtube tutorial ni. lama lama macam kemalasan dah melanda jadi lilit ikut suka. asal tak sesak napas sudah. hahahaha.

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

gaya diana amir tu lawa gak tp mcm susah kan.. hihi.

ayu jamal said... Best Blogger Tips

membantu la jugak..
thanks kutu..he he

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Soalan: Adakah shawl hanya sesuai utk remaja? Jawab PK! Jawab!!!

Haha.. Ibu Yusuf pakai shawl juga..

azura said... Best Blogger Tips

saya guna stail biasa je Puan Muni...femalasss

fieda said... Best Blogger Tips

dtg singggah malam sbb nak tgk video ni..tak dapat tgk2 lagi sbb bb lembab.nak belajar gak la ni..

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

Banyaknya tuto pakai hijab hihihi

adan said... Best Blogger Tips

hana tajima bekas kekasih aku.. dalam mimpi je.. hehe..

salam kenal..

Reena said... Best Blogger Tips

Saya memang suka pakai shawl daripada pakai tudung sarung. Faktor utama, beli 10 helai boleh dapat harga tak sampai RM100.00. Tapi beli tudung sarung. Kadang-kadang sehelai tu dah cecah RM70.00. Adehh... takkan nak pakai ulang-ulang pulak kan. Ok, saya tak mampu beli tudung sarung. Hehehe

anisalya said... Best Blogger Tips

husben akak tak berapa berkenan dgn fesyen tudung lilit2. kalau blh dia nak pakai tudung labuh. tudung ekspress yg labuh tu pun tak pe. tp mmg akak suka tudung labuh. cuma yg btl2 labuh tu dlm proses la ni. ngeee...

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

ira xpnh try hana tajima pnya style tu..hee

sbb rs mcm serabut je..wuuu..pastu xselesa..ngeee

ira buat y bsa2 je..:)

janji selesa..

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

yg first tu si peliks.blogspot... dia mmg giler2 sikit orgye, Maria elena ;)

yg 2nd tu Nisa Kay... mcm barbie je mukenye..hihi

hanie suke tgk org bergaya dgn shawl ni tp sndiri tak konfiden nk bergaya gitu. pernah juge sesekala pakai shawl ni tp xkena dgn gaya kot...

NzA said... Best Blogger Tips

akak pakai shawl ikut mood...kalau rasa nk pakai rajinlh belit membelit kalau tak tibai tudung ariani jelh.....

Masya said... Best Blogger Tips

suke jugak pakai shawl, tp kerja x pernah pakai.. x digalakkan oleh bos..