Pixajoy

Monday, March 05, 2012

Home » CONTEST SINOPSIS ‘SAYANG CIKGU KETAT-KETAT’

CONTEST SINOPSIS ‘SAYANG CIKGU KETAT-KETAT’



Jom teroka novel nukilan rafinamimi.com, kisah percintaan penuh ranjau antara Nurul Anis dan Cikgu Safarin dalam SAYANG CIKGU KETAT-KETAT. 


Sinopsis SCKK

Dilahirkan dalam sebuah keluarga miskin, Nurul Anis menggalas tanggungjawab yang besar sebagai anak sulung. Gadis cantik berperibadi mulia ini punya cita-cita tinggi. Dia cekal mengharungi hidup serba kekurangan dengan ketabahan demi pelajaran. Ayahnya hanyalah seorang pekerja kilang papan yang sering sakit-sakit. Kepayahan hidup hampir memaksa Anis berhenti sekolah.


Kehadiran Cikgu Safarin, guru muda yang baru ditukarkan kesekolahnya memberi sinar baru dalam hidup Anis. Cikgu Safarin sering membantu Anis dari segi kewangan. Pertolongan demi pertolongan diberikan hingga Anis terjerat cinta dengan guru sendiri. Hubungan Anis dan Cikgu Safarin dicemburui ramai di sekolah. Anis difitnah dan dilemparkan dengan pelbagai tomahan. Gosip liar tentang hubungan mereka memburukkan lagi keadaan. 


Akhirnya Anis dan Cikgu Safarin disatukan dalam ikatan perkahwinan. Walaupun belum bersedia menjadi seorang isteri, kesempitan hidup membuatkan Anis akur dengan jodoh. Perkahwinan yang dibina bahagia hinggalah muncul seorang wanita bernama Aida. Bekas tunangan Cikgu Safarin itu menyemai bibit cemburu dihati Anis. Kerana salah faham, berlaku satu insiden pergaduhan besar dalam rumahtangga mereka


Ketabahan Anis diuji lagi. Suaminya koma setelah terlibat dalam kemalangan. Tiba-tiba Aida muncul mengaku Cikgu Safarin ingin mengambilnya sebagai isteri kedua. Bagaimanakah keadaan Cikgu Safarin selepas itu? Mampukah Anis mempertahankan rumahtangga mereka? Berjayakan Anis mencapai cita-citanya? 


Klik banner untuk usha hadiah paling comel dari SENARAI SPONSOR paling comel berikut : - 
  1. MR.YIE
  2. ABG TEROR
  3. WANCIKGUMUZIK
  4. ZN SERI ADUNAN ENTERPRISE
  5. JOSREVALUTION
  6. HARU ELIE




                                               


10 comments:

kakyong said... Best Blogger Tips

dah due ke belum contest ni... lepas support bee tu, tak sempat nak p baca novel sbb sibuk dgn hal lain pulak..


ohya.. esok n3 puan kutu akan UP di blog kakyong jam 9.30 pagi.. jadi mulai pagi esok dah boleh mula promo utk dptkan poin.. gud luck..

Mrs.Yie said... Best Blogger Tips

wow! hebakkkk....rasanya akak sendiri pun x mampu nak buat sinopsis ni..time kasih ye murni..sayang murni ketat2!!!!!!! :) tunggu keputusannya nanti ye..

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

good luck kak!!!hee


ira rs teruja plak bila bc sinopsis kak ni..hee..mcm best la cerita ni..:)

Gen2Merah said... Best Blogger Tips

Wowww.. Best la sinopsis akak ni.. Trruja sy mmbacanya. Gud lak ye... Hehe. Tima ya akakl

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

good luck muni :-)

azura said... Best Blogger Tips

ustazah saya pernah berkata, salah satu tanda akhir zaman adalah guru berkahwin dengan muridnya, wallahualam...novel ni nampak ok isinya...maybe sebab kisah cinta

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

cayalah kawan! mmg terer bab2 buat sinopsis dan mengarang cerita ni... gudluck beb! ;)

NzA said... Best Blogger Tips

wah...best pulak baca sinopsis tu....

Mrs.Yie said... Best Blogger Tips

dua kali akak datang baca sinopsis ni..bagitahu kak yong tarikh tamatnya 10 mac ni..hikihk

anisalya said... Best Blogger Tips

good luck yang...