Pixajoy

Wednesday, March 21, 2012

Home » Gempar : Kematian

Gempar : Kematian



Maaf ye aku tak dapat BW lagi. Semalam lepas balik kerja terus kalut dari tengahari sampai malam. Almaklum mertua datang rumah. Hari tu kata tak jadi datang, ni tiba-tiba ubah fikiran. Bersilat jugaklah aku mengemas rumah dan masak semua.haha. Tok Wan datang bawak kek harijadi untuk Aiman. Gigih depa pusing satu SP cari kedai kek..


Ini tragedi harijadi Aiman semalam. 


Petangnya Aiman main dekat koridor depan rumah. Tok Wan dengan Maktok tengah tengok TV. Aku dok gulung popia. Tiba-tiba dengan muka serius dan tergesa-gesa Aiman masuk rumah.


Aiman : Wan..Mak tok, ada orang mati. Mai tengok cepat..Mai tengok..ada orang mati..


Aku : Ada la tu kot orang meninggal.


Dengan konfidentnya aku tak bergerak masih duduk dimeja melipat popia. Mak dan abah pulak jadi kelam kabut. Rumah aku memang mengadap kubur. Mak abah dah nak pergi ke balkoni rumah tengok dekat kubur siapa yang meninggal. Aiman tarik tangan wan ke luar rumah, dia tunjuk kebawah. Maktok pulak terpinga-pinga dekat balkoni sambil mata mencari orang mati.

Rupanya abah kata dekat tanah budak-budak main pacak kayu macam kubur. Memang gempar. Kami ingat betul-betul ada orang meninggal. Birthday boy buat suspen je dengan berita palsu dia tu!




*Hari ni opis hour plak, slow2 ekk aku BW..









                                                






14 comments:

azam said... Best Blogger Tips

hehehe.....

kena tipu ye

Pen Biru said... Best Blogger Tips

hahaha..naya...

Munnafendy said... Best Blogger Tips

lol...berani budak2 skrg nak main mati2 kat kubur eh? kalau sy kecik2 dulu tobat la..haha

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hehe.. aiman buat lawak nk hiburkan hati ni..

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Keh keh keh.. Aiman oh aiman.. :D

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

mmg betul2 gempar berita yg dibawakan oleh besday boy... aiman oh aiman...

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

ahaha..apalar aiman nie..nasib ibunya x terkejut..

fieda said... Best Blogger Tips

ayoyo..aiman ni...macam2 la..nasib baik tak letak kain putih kat kain tu..kalau tak mesti aiman kata ada pocong...

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

hehehe. pandai buat lawak rupenye aiman

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

adoiiii blh pulak main gitu yer... tp pandai pulak aiman melawak..hehhe

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

hahaha aiman ni..pndai btol saspenkan org..ngee

nsib baik akk pn xsaspen sekali..:)

chii said... Best Blogger Tips

aduhai, x pasal2 tok wan ngan mak tok kena. hehehe

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

lor...saspennye... tp berani jugak bebudak main kat kubur yek ?

anisalya said... Best Blogger Tips

aiman... aiman... buat suspen je.