Pixajoy

Sunday, October 16, 2011

Home » Update Contest Kisah Dongeng

Update Contest Kisah Dongeng


Salam bahagia

Dengan ini diumumkan Contest Kisah Dongeng : Tengku Puteri & Puan Kutu akan berakhir esok tepat jam 1159pm. Korang sila semak nama dan link masing-masing. Jangan malu-malu untuk berkenalan antara satu sama lain dan melihat betapa kreatifnya karangan setiap seorang. Ada kisah membuatkan aku ketawa tak henti-henti, ada yang buat aku menyengih dan ada juga yang mampu buat bibir aku tersenyum. 

Pada yang belum sahut cabaran, masih ada masa lagi. Terima kasih kepada korang semua yang sudi menjadi penglipur lara dengan bakat cerita dongeng masing-masing. Senarai penuh semua peserta :
  1. Sheeszshira Shiraz
  2. Cik Paro
  3. Puan Bee
  4. Permata Biru
  5. Nor Suhaida
  6. Kaseh Suchi
  7. Ninie
  8. Aq Suka Contest
  9. Atien
  10. Afina Rahmat
  11. Reena
  12. Eikin LEO
  13. DRCeria
  14. Baby
  15. Pen Biru
  16. Azura
  17. Nasyabella
  18. Mr Doctor
  19. Syamila
  20. Mrs Yie
  21. Chocolate
  22. Mama QS
  23. Bro Ahmad


Aku juga nak maklumkan puan sponser hadiah utama dari tetikusrusak.net berhasrat menukar hadiah kepada barangan Marykay yang lebih kelassss kau Maria..haha. Katanya nak beri foundation dan lipstick. Harap korang lebih teruja kerana Marykary bukan sebarang produk kecantikan. Nak beli sendiri mahal wey!


Aku belum berbincang dengan Tengku puteri tentang juri yang akan menilai setiap kisah dongeng peserta. Tuan puteri yang sibuk dengan dunia tesis dan doodlenya dah macam biskut chipsmore tu mungkin akan membuat keputusan memilih pemenang. Kalau tuan puteri berkenan memilih aku sebagai juri, kami berdua akan sepakat mencari pemenang bersama-sama. 


Top 3 akan aku siarkan kisah dongengnya diblog Koleksi Kisah Dongeng Kutu. Good luck kepada semua! Pemenang contest akan aku maklumkan secepat yang mungkin. Harap korang sabar menunggu.hehe..


Dah baca kisah ni belum?

Kisah Dongeng Tengku Puteri & Puan Kutu

Kisah Dongeng Malas
Kisah Dongeng Amy Mastura Membeli Ikan
Kisah Dongeng Percintaan Limah & Mat







9 comments:

Kak Aya said... Best Blogger Tips

sampai ke saat akhir, masih tak ada idea menarik..tunggu contest puan kutu yang lain nampaknya.

kaseh suchi said... Best Blogger Tips

x sabar2

MulutPayau said... Best Blogger Tips

mmng suka baca kisah2 dongeng tu..idea yg menarik...akak teringin nak sertai cntest tu..tapi tak de idea...

K O R I E said... Best Blogger Tips

akak.. nak msuk tp xda idea psl kisah dongeng lol.
hum~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

wah.. nak sangat rasnye join contets ne kak.. nak hadiah tu.. tapi saya xde bakat dalam mengarang2 cerita ni lak :(

puanbee said... Best Blogger Tips

yeayy tak sabar pulak rasa hatiku ni kutu ...

Tengku Puteri said... Best Blogger Tips

biskut chipmore dah dtg nih...heeeeee...saya setuju sangat la akak jadi juri....heee

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said... Best Blogger Tips

alamak..sempat ke den nak perah idea mengarang cerite dongeng nih ? nak juge merasa produk MK tuh :p dpt 'dodol' pun ok gak

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

ramai juga yg berotak kreatif ya..sayang otak i berkarat!