Pixajoy

Friday, October 14, 2011

Home » Segmen : Kenapa nickname saya begini ?

Segmen : Kenapa nickname saya begini ?


Salam Bahagia,

Cuba lihat banner besar gedabak itu siapa yang empunya? Rasanya saya selalu ke blog ummi hanie, tapi mata sudah kelabu agaknya tak nampak segmen yang best ini. Dekat blog kembo buai laju-laju baru jumpa. Kalau tidak saya orang pertama yang akan join, tahu?

Saya sebenarnya bukan nak puji mengatakan yang nama saya ini lawak, tapi dari sehari ke sehari ada saja yang bertanya kenapa nama saya Puan Kutu? Di shoutbox pun, selalu orang mengilai ketawakan saya dek kerana nama kutu. Ada juga yang mengatakan saya ini tauke kutu. Heh, saya lagi suka simpan duit bawah bantal dari main kutu ok!

Oklah let me story u all. Nama saya tak ada pun sejarahnya yang best. Di suatu malam yang sunyi, saya sudah lupa berapa haribulan, tapi bulan Januari tahun ini juga, masa itu saya baru buat blog. Saya terfikir sangat tak best kalau letak nama sendiri di alam maya. Jangan salah faham, saya suka nama saya, cuma saya terpengaruh dengan drama TV. Kalau ceritanya kan, bila chating mesti ada nickname seperti Puteri Kayangan, Manjalara, Erra Fazira dan sebagainya. 

Menyedari yang saya ini bukanlah anak raja mahupun puteri dan tidaklah secantik Erra Fazira, saya rasa perlu letak nama lain. Nama unik dan ringkas yang orang senang ingat. Sebenarnya waktu tu saya nak buat entri tentang kutu kepala. Seriously, nama kutu datang secara tiba-tiba dalam kepala otak saya. Kecik-kecik dulu kepala saya banyak juga kutu.haha..Saya rindu betul dengan makhluk parasit tersebut tau. Yelah zaman sekarang susah betul nak jumpa kutu. Sebab rindu kutu kepala saja saya letak nama saya kutu.hehe


Title puan pula sudah tentu disebabkan saya sudah ada yang empunya. Maka jadilah Puan Kutu. Lama-lama saya rasa unik juga nama Puan Kutu. Walaupun orang selalu gelakkan saya, saya senang dengan nama tu hinggalah berdomain pun saya kekalkan nama Puan Kutu.

Sebenarnya saya lebih suka orang panggil saya kutu. Kalau panggil puan macam teman tapi tak mesra. Lagi pula saya ni kerja cabuk saja. Tak usah berpuan-puan yer. Kalau mahu juga boleh panggil Datin.hahaha..Ok tak lawak! Semoga lepas nie takkan ada lagi orang tanya kenapa nama saya kutu. Sekian asal usul nama saya...


* Terpaksa berskema dengan ganti nama saya kerana menyedari tajuk segmen, kenapa nickname saya begini?hehe..




17 comments:

puanbee said... Best Blogger Tips

hehe puankutu ..kita kan kembo bee pun tk berapa gemor org panggil puan2 ni heheh ..

chii said... Best Blogger Tips

ekeke..ok2..pasni chii panggil muni je la...bleh kan..ehehe..

da terbiasa plak..panggil sumone tu berdasarkan nama di blog :p

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Oooo.. gitu rupanya alkisah disebalik Puan Kutu.. selamani tertanya2 juga cuma tak tertanya kat empunya nama.. hehe..

cheqwa said... Best Blogger Tips

betul!sangat unik...err kadang2 terkeliru bila baca blog puan kutu and puan bee....ngeee ^_^

Mama QS said... Best Blogger Tips

esok pagi2 nak suruh Sumaiyyah baca n3 ni so dia tak akan tanya Mama QS lagi.... :)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@puanbee
itulah bee rasa macam berpangkat beso.kehkeh

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii
pggil muni boleh..kutu pun boleh chii..:)

NzA said... Best Blogger Tips

kisahnya.......baru tau cerita sebenar..ttp mcm pakat lak dgn kembo tu letak Puan....he.he.he....

hyz said... Best Blogger Tips

ohoooooooo mcm tu citernyer ek? baru tau... ye la dulu mana ada shampoo anti kutu ye tak? keh3....

K O R I E said... Best Blogger Tips

lol yake..
excited btol td nak bca entri ni..
dh lama nk thu!

grr.. mmg unik nma ni.
bley suruh en husband buat blog guna nama en.kutu la yer.
hehe

Azman said... Best Blogger Tips

eloklah tu sorang puan bee,sorang lagi puan kutu hehehe...salam perkenalan!

*baru jer main kutu bulan lepas hehehehe..

Kak Aya said... Best Blogger Tips

oo itu kisahnya asal usul nama kutu.

tapi kak aya dah biasa panggil puan kutu dan puan bee sb dah dikenalkan dengan nama gitu.

nanti kalau jumpa muka, kak aya panggil kutu dan bee je ye..

Lelord said... Best Blogger Tips

ekekekke gtu rupanya yek

Darling Ninie @ Mama Comel said... Best Blogger Tips

As Salam...
Berkunjung balas ke sini Oic... macam tu asal usulnya.
Memang unik nama puan kutu ni dan senang nak ingat...
Salam kenal ye...

yayath said... Best Blogger Tips

hehe...panggil kak kutu la lepas ni:)

hihi~~

Tengku Puteri said... Best Blogger Tips

heee...baru tau sebab musabab...jgn smpai kutu hinggap kepala balik akak..susah nanti..hee

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said... Best Blogger Tips

itu ler sebenornye lama dah hanie nk tanye npe nickname kutu ... so kutu pun dah join segmen ni , makanya trjawablah sudah persoalan kami2 yg nk tau asal usul nickname kutu ni...hehe

thnx 4 joining ! xpasan ek entri lekat gam gajah tu ? :p