Pixajoy

Sunday, October 30, 2011

Home » Masterchef Malaysia

Masterchef Malaysia



Masterchef adalah sebuah rancangan popular di 15 buah negera seperti Ireland, Norway, Netherlands, India, Finland, Canada, Belgium, UK, New Zealand, Portugal, South Africa and Canada. 


Kini Masterchef Malaysia menjadi rancangan realiti terbaru dari Astro yang menampilkan peserta berbakat dalam bidang masakan.Mereka datang dari seluruh negeri di Malaysia dan terdiri daripada pemasak amatur yang berumur 18 tahun keatas. Pemenang akan membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM 100, 000 dan buku resepinya akan diterbitkan oleh Astro.


Bagi aku yang setiap hari menjadi masterchef di rumah sendiri, rancangan realiti macam nie memang aku minat. Suka tengok ragam peserta yang palbagai dan datang dari latar belakang berbeza. Ingat lagi Ari Malik yang dulunya pelakon tu? Dah lama tak nampak Ari dikaca televisyen. Sudah lama menyepi dari dunia lakonan tiba-tiba beliau muncul dalam Masterchef. Ari yang kecil molek tu rupanya dah berumur 40 tahun. Selain berbakat dalam dunia lakonan,  tak sangka pandai masak..




Aiman pun pandai meniru iklan Masterchef. Gelihati bila ayat yang keluar hanya.."Ini kuih dari makcik anda..Ini kuih dari Masterchef Malaysia" haha..Korang yang minat rancangan Masterchef bolehlah join aku layan kat Astro Ria...


Untuk gambar penuh kesemua 24 peserta Masterchef yang berjaya, klik SINI


* Tak layak pun nak berangan masuk Masterchef Malaysia.kehkeh..










19 comments:

Wanie said... Best Blogger Tips

haha..pernah tengok sekali..kelakar die punye juri ke ape eh yg dok ckp2 tu..macam kaku sangat je..klu juri die best mesti lagi berminat nak tengok..

wanbu said... Best Blogger Tips

huhu... si Ari tue masuk gak ker. Last tgk lakonan dia pun citer ntah tajuk x ingat tp psl tsunami tue..


x berkesempatan nak tgk masterchef mesia agi ar...

si robot comel said... Best Blogger Tips

tak berpeluang nak tengok lagi ni,hehe.teringin nak tengok

fieda said... Best Blogger Tips

layan gak masterchef...terkejut tgk2 ada plk pelakon sorang jadi peserta..pandai dia masak kan..

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

juri tak best .. tapi kita ni lagi masterchef .. hari2 masak ... betul tak .. haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

suami suruh sy masuk..sy ketawa guling-guling LOL!

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

alaaa xdpt tgk sbb xda astro.... ahhahhahhah

azam said... Best Blogger Tips

:) biasalah...bukan tukang masak pro

LYAfrina said... Best Blogger Tips

oo..ery malik dah 40?? tp nmpk muda agi kan.. kecik molek...

sy x pernah tgk lg rcangan ni..

alif ismail said... Best Blogger Tips

tahun depan alif nak join masterchef gak lah..huhu...

padin said... Best Blogger Tips

hehe aku pon layan, sekarang ni dah ade peserta faveret, dan ada juga peserta yg aku nak dia tersingkir awal, hahahahaha

Papa Mifz said... Best Blogger Tips

x berkesempatan nak tgk lagi rancangan nih...huhu

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

baru layan masterchef semalam. mmg adventure gila la. tgk part yg kene buat tiramisu tu. kesian yang tak jadi kek dia. pastu yg cair tak present tu.

NzA said... Best Blogger Tips

suka gak tgk rancangan masakan ttp bila masak resepi tu jugak la...he...

mamaNoriz said... Best Blogger Tips

betul, masa tgok muka ari malek ni kat MC tu terkezut tul!

cik sakdi said... Best Blogger Tips

sama la kak,,hari2 kite jadi masterchef kat umah sendiri. campak semua benda dalam kuali.. haha pastu berangan la mcm masuk tv. hahahah

hyz said... Best Blogger Tips

x besh la masterchef malaysia.. boring.... masakan pun x segah mcm iklan...

MamaAiman said... Best Blogger Tips

awal2 kelakar, tapi lelama saya kagum dgn kreativiti yg 24peserta tu, maklumla nak banding ngan saya yg tak expert masak ni, hebatla semua tu! saya paling kagum dgn penoreh getah tu sebab die kalau takde kesungguhan, takdenye sampai ke peringkat tu!

chii said... Best Blogger Tips

umah chii pun tade astro gak..xdpt la nk tgk..