Pixajoy

Thursday, October 20, 2011

Home » Dari Kerana Mata

Dari Kerana Mata



Dari kerana mata yang mempunyai kuasa...ohh aku terkena..aku terkena terkecewa..Aduh mulakan hari dengan bernyanyi pulak dah. Sudahlah suara cd calar berpersis katak mengetest suaranya memanggil hujan lor. 


Hari ni aku ambil cuti semuanya dari kerana mata. Sejak dua hari lepas aku dah perasan yang mata sebelah kiri aku nie kecik sebelah. Walaupun tidak menghalang pandangan, tidak selesa jadinya. Kerana saiznya yang tidak seimbang, muka aku jadi tiga kali ganda lawak walhal sebelum nie aku pandang muka aku lawa.kehkeh..


Semalam pun nampak macam bengkak tapi tidaklah ketara. Aku merancang idea durjana nak cuti saja hari nie, semuanya dari kerana mata. Ekceli mata aku bukanlah teruk sangat pun, tapi tiba-tiba aku sentap dengan kata-kata hikmah nie :


Jumpa kat blog Syamila


Hari nie aku rasa macam TAK GUNA saja walhal aku ini sebenarnya BAGUS SEKALI. Jangan haraplah aku nak KENA BULI. Aku juga tidak pernah NYANYUK. BAIK BERHENTI dan BAIK MATI memang tak ada langsung dalam istilah kamus, diari, buku nota dan online dictionary hidup aku. Tapi kadang-kadang aku jadi WAYANG CINA jugak. Standartlah kan..

Korang kategori mana?


* Motivasi pagi : hari nie gaji, semoga korang semua BAGUS SEKALI!






31 comments:

NM02 said... Best Blogger Tips

hi puankutu

kite singgah sini terus follow

kalu sudi, jom follow ai pulak

nice blog!

^_"

Jue said... Best Blogger Tips

Oh aku bagus sekali waktu minggu gaji, sbb pnat weh kja. Kalau ikutkan, aku ni mcm xde masa. Aku dah kjar pun x larat

*Bila la nak jd jutawan neh hahahaha

chii said... Best Blogger Tips

nasib baik xde tersenarai dlm tu semua..sebab keje sendiri la katakan..ehehe...

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

aku sentiasa Bagus Sekali. tak akan pernah kena Buli.Wayang Cina ku jumpa hari-hari. Yang Tak Guna tak bermakna dia Nyanyuk then soh Baik Berhenti. tp yang selalu cakap besar tak betempat tu yang Baik Mati. sakit telinga tau tak dgr ko main api(ckp besar cam bagus je).

bole aja sis bagi link FB.post dkat kitorg nye Page FB tu.

azam said... Best Blogger Tips

:) keje keje keje

tak habis...bila nak kaya...hehehe

hyz said... Best Blogger Tips

mestilah saya kategori bagus sekali.. muahahhaa

Kak Aya said... Best Blogger Tips

ada waktunya mcm wayang cina....Nyanyuk belum lagi.

azura said... Best Blogger Tips

saya yang ketagori malas bercakap tapi suka menaip, ada tak PK..

kakyong said... Best Blogger Tips

time gaji semangat mesti lebih.. time gaji lambat tu yg sengsara jap..


btw, kakyong dulu selalu dah ngadap staff WAYANG CINA..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hari ni gaji ek?? hihii..

mg mata puan kutu tu kmbali cantik spti sdiakala la yer..

Ila said... Best Blogger Tips

takde kategori mana2..tak kejelah katakan..heheeh

Bigdaddyz said... Best Blogger Tips

perenggan yg terakhir sungguh kejam sekali...hehe

teha said... Best Blogger Tips

eerrkk.. no 3 kot... hahahha !

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

sis, sbb xbyk penyertaan jd plan forwardkan ke annual kontes yg ada hadiah gempak punya. so be well prepared.hehehe.

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Jue

sy keje relex..so takde istilah semangat ker tak pasal gaji.memang hari2 semangat jer keja.huhu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii

kerja sendiri pun boleh chii,cuma bab kena buli tu jer yg takde kan?

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Hanie_Dew
hahaha sabo2

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@azam

klu nak kaya buat bisnes sendiri.setakat kerja dengan org memang takkan kayalah..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@hyz
masuk bakul angkat sendiri nmpk.huhu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Kak Aya
hahaha samalah..tp jgn selalu tau..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@azura
ehh keje typist ker nie?hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@kakyong
hehe keje gomen gaji mesti tepat masanya..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@IntaNBerliaN

hehe tq2.bln nie gaji awal..cpt p mintak gaji kt hubby..lalala

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Ila
ehh buat keje rumah kerja gak tu kan..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Bigdaddyz
sape suruh menyibuk.hahaha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@teha
kadang2 takpe kot..klu selalu mau kena pelangkung.haha..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Hanie_Dew
hahaha nakprepare apa ekk?masuk kategori lain bley kot..nak sumbang suara yg sedia sumbang nie memang taklah..huhu

LadyBird said... Best Blogger Tips

best ayat akhir tu kak.. menjadi:)

NzA said... Best Blogger Tips

PK sakit mata ke???? moga cpt ok.

apa yg pnting kita ikhlas bekerja kerana Allah.....

ayu jamal said... Best Blogger Tips

ha ha..yang last tu best...

bukit gambang said... Best Blogger Tips

ade yang kena tu..