Pixajoy

Thursday, January 16, 2014

Home » Koteaw Ketam Fresh

Koteaw Ketam Fresh



Pepagi dah tayang makanan. Buat peminat ketam jangan marah arr. Ketam fresh ni, masih diikat sepitnya. Almaklum ketam masih hidup sebelum semalaman menjadi penghuni freezer PK. Walaupun koteaw ketam bodo, boleh imagine tak camna manisnya ketam fresh menyerap ke kuah. Memang mabeles la. Sebungkus koteaw ibu dengan Aiman hadap licin.

Kali ni punya kuah aku guna daging, tulang ayam dan karot. Cabaran nak memasak, sebelah tangan buat kerja sebelah lagi mendukung si bambam. Kalau tak Afia asyik bunyi, melaju habis satu rumah dia mop. Potong karot pun sikit punya skill dengan sebelah tangan. Kalau ironchef sangat, siapa mampu buat?hehe..






Tak payah buat muka tak bersalah sangat cik pia oi!




27 comments:

Petak Bunga said... Best Blogger Tips

lauk banyak..
tu yg best

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

dpt yg fresh memang sodap la...
akak tengok pun terliur ni..padahal minggu lepas baru makan ketam..:)

izan mama mia said... Best Blogger Tips

hai cik pia..tlg ibu masak yer..hahaha..bila nak panjang rambut pia nie...

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Manalah adik tak marah sebab ibu buat utk ibu, ayah dan abang aje ye. Adik mana boleh makan pedas kan..

Mata kilat tu lepas menangis ye sayang..

lieyalatif said... Best Blogger Tips

cait! cik puan kutu ni pagi2 dah dera perasaan tauuuu....dah le lieya peminat ketam nie....weekend ari tu beli ketam tapi tak puas sebab kecik2 jek haaa ketamnye...adoilah....

menggugat iman tgk tau...pekat likat cukup cantik dah rupe tu...rase sure meletop!

cik pia mate cantik...meh sini aunty lieya nak kiss byk2 kali kat pipi tuh heheheheeheh....

lizz said... Best Blogger Tips

ermmm nyum-nyum memang sedap nih...telan ailio negok kuewteow pepagi nih...memang kalah iron chef ni masak sebelah tangan sedap lak tu...

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

terliur weh PK..ketam tu yang buat sedap tu..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

pasti sedap tu.. ada juga yang nak menggatalkan diri makan ketam, sebab tergoda tgk ketam PK ni... no no no, tengok ajalah bg jenis yg allergic ni

Roha said... Best Blogger Tips

good idea lah Pk..
selalu makan kueteaw goreng je..
haa ni kira kueyteaw seafood lah yek :)
macam sedap gitew..lagi2 guna ketam fresh prgh !

- AZIE - said... Best Blogger Tips

menariknya pagi2 ni...terliur tgk...

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

mak aii...apa2 je tentang ketam mmg fav SA...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Saya tak peduli kueyteow ke apa, tapi ketam tu...kenapa tunjuk kat sini? Tak rasa bersalah ke buat saya rasa teringin? Hahaha....

PK, saya sangat lapar sekarang ok bila tengok ketam ni. Kat mana nak gagau masak ketam hari nih! Aduh! Tensinya....

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Pegh! mmg kira cun lah memasak smbil dukung Afia..hehe..klu sy, terbuat lah PK..haha
sedap plak tu hasil masakan tu smpai licin pinggan...hehe

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

nampak sedap sungguh ni !.. ketam lagi !

chii said... Best Blogger Tips

nasib baik la chii x mkn ktam..so xde la terliur sgt :p

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

supermommy hehe

Nora Karim said... Best Blogger Tips

pergh leleh air liur tgk gambar makanan... alololo bambam tetap comel... :D

NzA said... Best Blogger Tips

terasa kemanisan isi ketam yg fresh tu...
Aduyai fia..fia..nk tlg ibu masak ek.....

NzA said... Best Blogger Tips

terasa kemanisan isi ketam yg fresh tu...
Aduyai fia..fia..nk tlg ibu masak ek.....

neesa_jun said... Best Blogger Tips

Huii...memang supermom!huhu...jadi lapor tgk koewteow =p

umi alya said... Best Blogger Tips

kasilah resepi

nurbijen said... Best Blogger Tips

kesian kat kita.. dah dua tahun tak makan ketam tau.. sob sob...

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

kuey tiow ketam...mcm sedap je ni...

Maria Firdz said... Best Blogger Tips

Menggoda tekak di tgh hari

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Nmpk muka pia yg comel dan buat dulu ni.hehehe..sedapnya ketam tu...sya mau akk..hehe

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Fresh.. sedap tu. Pia pun nk mengepit mcm ketam juga ;)

Razi ten said... Best Blogger Tips

Woahhh tempting, and I haven't took my breakfast yet >.<