Pixajoy

Wednesday, January 29, 2014

Home » Ketua Kelas 1A

Ketua Kelas 1A





Minggu lepas Aiman kata dia jadi ketua kelas tapi ibu tak percaya. Sungguh-sungguh ibu tanya 

Ibu : "macam mana Aiman tau Aiman jadi ketua kelas?"

Aiman : "Cikgu kata..macam mana nak jadi ketua kelas kalau asyik sembang je.."

Kantoi la kalau ibu report kat abah dia sembang dalam kelas.hehe

Ibu : "Ohh cikgu saja la tu kata camtu, bukan Aiman ketua kelas pun.."

Rupanya memang betul cikgu lantik Aiman jadi ketua kelas. Atas dasar apa entahlah. Ceh ayat macam tak konfiden dengan anak sendiri je. Ibu tau anak ibu self confidencenya memang tinggi, peramah, mudah bergaul dengan sesiapa saja. Bab caring paling tiptop. Kalau hantar dia ke sekolah nasihat dia tu kemain lagi mengalahkan ibu, ibu hati-hati balik, hati-hati bawak kereta. Nak turun ke playground pun suruh ibu hati-hati dok rumah. 


Sweet sungguh anak bujang sorang ni tau. Nak puji siapa lagi kalau bukan anak sendiri.haha. Ibu bangga dengan anak ibu. Harap Aiman dapat jalankan tanggungjawab dengan baik, jadi contoh pada kawan-kawan bak kata abah Aiman. 

"Selamat Pagi Cikgu" macam Ehsan upin ipin.hehe..







19 comments:

Petak Bunga said... Best Blogger Tips

tngok pose pun dah tau gaya ketua berkhemah..

Noe said... Best Blogger Tips

Wahhh Tahniah Aiman..
bagusnya Aiman...caring gitu...mesti ramai orang suka.. :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Salam Puan kutu..Tahniah utk Aiman,semoga menjd ketua kelas yg baik & tegas :)

lieyalatif said... Best Blogger Tips

tahniah aiman!! tahun ni jadi ketua kelas...tahun depan jadi pengawas plak yeak aunty doakan heheeheh...

agaknye aiman dlm kelas tegas kot cik puan kutu...tu sebab die dipilih....bagus juga kan, nanti aiman belajar utk menjadi ketua..hope sifat kepimpinan dpt diterapkan dlm diri sampai abis sekolah...

umi alya said... Best Blogger Tips

tahniah aiman.

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

tahniah Aiman...moga jadi ketua yg baik ya...comeynya Aiman posing camtu..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

wahh! tahniah Aiman..budak baik mestilah cikgu pilih...
caring sungguh abg Aiman ni..dia plak yg pesan dgn Ibu ye..hihi

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

hehehehe.... ok la tu ibu kutu....

lizz said... Best Blogger Tips

waa ketua kelas.. agus aiman ni tau berkebolehan jadi ketua...
Uwais nak lizz jadi ketua kelas juga tapi sekolah agama la kemain semangat dia gi sekolah semenjak 2menjak jadi ketua kelas nh...

NzA said... Best Blogger Tips

TAHNIAH aiman....jaga kelas betul2 tau...jgn lak ajak kwn brsembang jika cikgu ada meeting....he3x....

nurbijen said... Best Blogger Tips

Tahniah buat Aiman... dapat juga dia jadi ketua kelas :)
Good for him bila kecil2 pun dah diajar pikul tanggungjawab :)

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Haha...bagusnya Aiman ni..mesti dia namoak menonjol di kalangan budak2 lain. Selalunya gitula cikgu pilih ketua tingkatan.. mesti yg boleh diharap... macam Aiman ni.. kalau pilih yg nampak lembab, payah nanti.

Masya said... Best Blogger Tips

wahh ketua kelas.. oklah tu.. dia mmg ada ciri² pemimpin dgn badan dia.. confirm kengkwn tkt buat bising ...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Nampak dah kehebatan Aiman ni jadi ketua. Bagus ada anak macam Aiman ni. Pandai berdikari dan penyayang lagi. Mesti protective gila bila Afia dah besar nanti. Sapa2 nak tackle Adik, langkah perut Abang dulu kalau berani :)

Maria Firdz said... Best Blogger Tips

Ada gaya jadi ketua tu... :-)

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Tahniah Aiman....

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

ketua kelas tu..hebat la aiman.. tahniah dari acik.. :)

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Wahhh tahniah Aiman.....
Auntie pun percaya yg Aiman ketua kelas kalau mama kata Aiman macam tu...takkan cikgu nak pilih sembarangan kan

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

ololooo aiman ni... bagus sungguh.. caring betoi dia...