Pixajoy

Friday, January 03, 2014

Home » Donut Labu

Donut Labu



Sory sebab mungkir janji tayang lagi makanan berasaskan labu. Takde modal dah ni nak update.hakhak..Penat tau fikir apa nak bikin dengan labu, jejemput dah, kek dah, muffin pun dah, pengat labu lagi la banyak kali dah buat. Sebelum ni pernah buat donut kentang, ni pertama kali aku buat donut labu.


Tak payah terkejut sangat sebab takde rupa donut. Penat aku dok menambah tepung dalam adunan tapi masih melekat kat tangan. Uli punya uli sedar-sedar tepung setengah peket habis. Tak budget pulak stok tepung habis langsung. Sebab adunan sedikit lembik, donut labu telah direvolusikan menjadi bebola donut. Oh jangan risau, rasa masih tetap donut, rupa apa ada hal, masuk perut jadi najis gak kan.hehe..





25 comments:

Khamsi Abdullah said... Best Blogger Tips

Jemput2 labu pon sedap.. boleh try donut bulat y kiut ni nye resepi :D

Chot said... Best Blogger Tips

Lemak2 manis labu.. Sedap. Okla..jadi dah 1entry

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Kreatif betul peminat labu ni. Donut pun sempat dilabukan..bagus2..
kalau saya makan donut yabg kecil ni lagi suka..sekali ngap je.. mudah nak makan.

diana said... Best Blogger Tips

yang penting sedap..:)

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Rajinnya muni buat donut labu. Wpun tak nampak mcm donat. Nanti masuk mulut jugak. Hehe...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hihii betoi tu.. yg penting ttp rasa donut ;-)

izan mama mia said... Best Blogger Tips

ting tong
donat labu pun ok je
ala kita masak je apa bahan yg ada kat dapur
apa susah
kita anak beranak je yg makan..hahah rup[a tak menjanjikan sedap kan yg penting makan kenyang

Time Traveller said... Best Blogger Tips

Rupa tak ada tak apa.. janji rasa kene ada.. :D

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Bingka labu! Faveret!

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

dah macam cekodok labu PK..
donut tak pernah try tapi cekodok selalu buat..memang sodap kan ngan labu..

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Bulat mcm labu dah ;) minat sungguh dgn labu ya :)

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Hehe..ni baru dgq donut labu ni kak..mesti sedap ni..nyum2.. :)

KakNi Sihat Cantik said... Best Blogger Tips

bak mai shah alam sepinggan! nmpk rupa mcm sedap tu...

Petak Bunga said... Best Blogger Tips

mestilah sedap.
puas lah makan buat sendiri ni.

NzA said... Best Blogger Tips

memang PK adalah peminat labu.....he3x.....yg bestnya byk resepi dicipta berasaskan labuuuu....

tomato oren said... Best Blogger Tips

cam best je donut labu..boleh buka kedai donut lawan big apple ni..hahaa..
ayat last tu best mcm ayat tok aku, makan-makan pun last jadi taik jugaakk..hahaaaaa

Puan Mell said... Best Blogger Tips

lebihan labu syukrii dok ada tu.. entah nak buat kek ke.. cekodok.. donut baru semalam buat.. tp bukan labu ler..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

macam dap je tu hehe....
Semalam Okje buat pau goreng PK tapi dalam dia kurang masaklah.... bebola labu tu masak tak dalamnya?

Masya said... Best Blogger Tips

hahaha .. donut labu pun labu lah..

lizz said... Best Blogger Tips

sedapkan donut labu nih...kaler gold lak tu...bila dah goreng...bulat2 pun bulat la janji sodap...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Ni namanya sambil menyelam minum air. Sambil buat donut labu bolehlah fikir entri seterusnya dalam blog. Mak bekerjaya memang beginilah rupanya, PK. Ni nak tanya, cukup tak tidur hari ni? Ke keletihan lagi ni?

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Wahhh ada donut labu rupanya..
Tentu sedap...

Hazmin Hamudin said... Best Blogger Tips

Menarik ni labu buat donut. Mesti lemak2 je rasa donut tu.

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

kreaatif ni..mst aiman ske sgt kn..yerla die lemak2 aje rasenyeee

- AZIE - said... Best Blogger Tips

xpernah mkn...boleh try nti