Pixajoy

Wednesday, January 22, 2014

Home » Kerja Sia-Sia

Kerja Sia-Sia



Kisah semalam. Timing sikit punya baik nak pergi dental. Kelam kabut masak, basuh baju, sediakan semua keperluan Afia ke pengasuh awal-awal. Mengejar masa sebab aku kerja petang. Balik chek gigi nanti tinggal masak bubur Afia. Mandikan Afia awal-awal pastu tidurkan dia dulu. Nanti bangun boleh terus angkut masuk kereta.

Sampai RSAT stress je parking takde. Masa ni dah nak dekat pukul 11. Matahari mula nak memacak. Ada kursus apa ntah dekat dewan depan RSAT tu jadi parking penuh sampai ke padang. Tiga kali pusing carik parking Alhamdulillah ada rezeki. Tu pun dah berbuih mulut dok mengomel. Mujur ada baby comel kat sebelah buat penyejuk hati.


Kejap nampak macam bambam, ni nampak slim plak
 
Sampai depan Dental hangin satu badan doktor takde lagi sampai 24hb. Tempohari dah pegi kata sampai 18hb je. Keja sia-sia. Buang masa aku. Merajuk takmo check gigi Afia dah. Lantak pi kat depa. Salah sendiri jugak lupa nak call dulu sebelum pegi.haha
 
 
* Ramai yang tak tahu sekarang ni baby pun dah kena check gigi. Aku diberitahu baby kena check gigi buat kali pertama bermula umur 6 bulan atau sehingga sebelum umur 9 bulan. Ada tiga peringkat sebenarnya. Selepas ni entah umur berapa plak. Rasanya boleh check rekod kesihatan anak tentang ni.
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

16 comments:

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

first ..thank sbb bagi info nih..fyzz pun tak tau pasal check up gigi.bb..even baby fyzz dh masuk sethn setengah...tkp PK next apponment lak..

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Ala... gigi Afia masih elok sangatlah baru tumbuh pun. Yg takut tu tumbuh tak sihat itu yg nak kena check. Tapi kalau ada masa elok jugalah check.

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

xde rezekilah tu, redha ajelah !

lizz said... Best Blogger Tips

alahai penat ooo...kalo jadi gini kalo saya pon hangin satu badan kalo jadi gini...leceh sungguh jadinyer...sabo jerla...
sib baik ader afia comey penyejuk hatikan...

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Sabor lah ye..hihi..
ha'ah sy pun baru tu yg baby dah kena check gigi.. member bgtau hari tu..Pa'e tak pernah cek lagi tau...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Alahai, kesiannya ibu mithali sorang ni! Takpa PK, banyakkan bersabar. Next time call dulu sebelum datang. Takdalah kena bangun sebelum Subuh buat kerja rumah :)

Eish, Afia ni... pakai baju takda lengan pulak. Seksi tau!

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

lame xsinggah sini..rindu nk tgk afia..eei afia da slim err skg..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Jeling apa tu Afia ooi... haha

sian ibu Afia ni.. tak sangka pula mcm tu ya.. mungkin ada hikmah tu.. redho jelah.. harap lain kali akan adalah ya...

nurbijen said... Best Blogger Tips

mau tak angin satu badan... dugaan betul... nasib baik Afia cool jer teman ibu :)
Afia slim ke, bambam ke... tetap nampak comeyy :)

Nurul Hidayah said... Best Blogger Tips

mau tak hangin macam tu.. dah terkejar2 bagai..last2? urmm.. tak pegi lagi kang..tak bole jugak..hehe

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Memang tak tau baby kena check gigi ingatkan awak sesaja nak check PK...Maklum le masa beranak dulu tu zaman batu haha

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Memang tak tau baby kena check gigi ingatkan awak sesaja nak check PK...Maklum le masa beranak dulu tu zaman batu haha

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Alahai Siannya....tak de rezeki lah tu...
Ye lah dear...Afia tu nampak slim jer...

Masya said... Best Blogger Tips

Iye ke, amir dah besar pun sy jrg bwk pg dentist..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

alahai kesian PK... kalau saya pun hangin satu badan la gamaknya....

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

eh, yeke baby pun kene cek.. baru tau.. nanti nak g checkup aqilah nak kene tanya la