Pixajoy

Tuesday, January 28, 2014

Home » Cuti Raya

Cuti Raya



Dah berapa hari tak update ye. Sibuk sangat jadi supermak. Hari tu berkampung 18 jam dekat opis. Dah tu tetiba Afia kena selsema teruk terus demam. Sekarang dah lega demam, batuk pulak ambik tempat. Kejap bertukar jadi chef, kejap jadi baby sitter, kejap bertukar jadi supir, kejap lagi jadi ibu bekerjaya plak. Dalam satu hari macam-macam profesion dah sampai pergi ambik duit RM100 boleh salah tarikh.kehkeh 

Ni pun bangun dari pukul 12 lebih tadi tak tidur dah. Tengah sediakan makanan Afia pastu kejap lagi nak iron baju, masak breakfast dan siap untuk pergi kerja. Sempat lagi tu taip laju-laju mereport.haha. Jadi kelawar hari ni dok mengemas baju masuk beg. Kami akan bercuti sampai hari Sabtu depan. Lepas Zohor nanti nak bertolak pergi Lumut. 

Percutian ni sebab MIL operation. Ketumbuhan dekat telinga mak tu dah lama. Makin lama makin membesar tapi menurut doktor tak membahayakan pun. Mak buat pilihan untuk operate, benda tu macam menganggu mak sikit. Buat mak tak selesa lebih kurang camtu la ceritanya. Dah terlanjur cuti lama mungkin akan ada projek jalan-jalan cari pasal la kan.

Kuih raya sedap en suami beli dah selamat menjadi lemak
Limau raya dari Maktok, buah tangan untuk Aiman

Apa-apa hal nanti sambung cerita. Sory ye tak dapat BW balas jejak. Tuan tanah akan meluangkan masa bersama keluarga tercinta. Doakan percutian singkat ni berakhir dengan kemanisan.hehe..






22 comments:

Maria Firdz said... Best Blogger Tips

Wah... Bestnya dapat makan limau.. Tggu dh smbuh sikit bru nk mkn limau pula...

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Amboi panjang laporan pagi.. hihi..selamat bercuti.. semoga kenangan manis2 belaka... nati story lagi pasal percutian dan pembedahan mak tu k

Umie Artoqiemie said... Best Blogger Tips

wah kuih raya. gong xi.. gong xi!

Norhasniza Khalid said... Best Blogger Tips

waah... dah cuti raya dah.. hihi

izan mama mia said... Best Blogger Tips

selamat bercuti..mg semuanya berjalan dgn lancar...dan mg mak cpt baik selepas pembedahan..
nak ole ole limut...hahahah... nanti update kisah jalan jalan cari pasal yew...
happy holiday

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

kat rumah akak ni pun dah muak dengan limau

Noe said... Best Blogger Tips

supermak mmg hebat...semoga PK selamat pergi n kembali dengan selamat...dan juga semoga pembedahan mak PK berjalan dengan lancar

- AZIE - said... Best Blogger Tips

have a fun..dan semoga mil pun cpt sembuh

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

selamat bercuti PK..:)

lieyalatif said... Best Blogger Tips

xpe cik puan kutu..take ur time okey....mase bersama keluarga lagi penting...

hepi holiday cik puan kutu...makan limau ingat i tau eheeeheheh

Time Traveller said... Best Blogger Tips

Moga tenang2 ajer selalu :D

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

sedapnya, selamat bercuti & mudh2an MIL kembali sembuh yer !

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti dear...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti dear...

NzA said... Best Blogger Tips

Hati2 ye n take care...moga MIL cpt sembuh...

lizz said... Best Blogger Tips

Selamat bercoooti-cooti raya yek...

nurbijen said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti PK....
Moga MIL cepat2 baik... amin!

Masya said... Best Blogger Tips

fobiaaa tgk limau.. dpt jugak kat opis ni.. seriaunya tkt batuk.. tp dah mkn satu eh² manis.. tmbh lg.. tmbh lg sdhnya perut sebuu...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Kemanisan yang macamana tu ~_^

Semoga percutian kali ni tidak banyak mencari pasal dengan orang lain ya, PK. Selamat bercuti!

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti dear...
Semoga MIL cepat sembuh...

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

CNY mesti wajib dpt buah limau kan... sampai sakit perut sy mkn..kihkihkih

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

oo ketumbuhan dlm telinga.. alhamdulillah dah selamat bedah