Pixajoy

Friday, January 10, 2014

Home » Checkup Afia 8 bulan

Checkup Afia 8 bulan



Semalam nak ke dental untuk check gigi Afia, Tengok si bambam tidur baik punya bangun pun dah nak dekat tengahari terus cancel. Pagi ni sampai je depan pintu Dental, baca note doktor takde dari 8hb sampai 18 hb. Next time kena datang lagi nampaknya. Baby sekarang dah kena check gigi, check gusi je la kot, Afia belum tumbuh gigi.hehe

Aku singgah RSAT sekejap nak mintak date baru untuk checkup Afia. Tinggalkan Afia dengan abahnya dalam kereta. Ikutkan si bambam kena chekup 28hb ni, tapi aku ada hal, tak boleh nak datang. Rupanya nurse salah bagi tarikh. Sepatutnya chekup kena pada usia 8 bulan. Dipendekkan cerita terus checkup hari ni. 

Perkembangan 8 bulan Afia belum boleh duduk lagi tanpa bantuan. Mengalihkan barang dari satu tangan ke tangan yang lagi satu dah teror la. Tu je kot yang nurse tanya. Kali ni just timbang. Berat Afia naik sikit, 8.11kg. Ramai kan yang tegur Afia makin slim. Nampak je slim, kalau dukung ni berakai gak la badan kejap berkat susu ibu..:)



Curi tangkap gambar si bambam dalam kereta sementara tunggu abah turun. Jangan harap la nak duduk diam. Tak pernah bagi kerjasama dah bila nak tangkap gambar. Kamera pun dia tak peduli. Tu pasal sekarang ni kurang dah gambar Afia kat blog.




21 comments:

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

afia comel ^^

Roha said... Best Blogger Tips

ohh sekarang ada chek gigi ye PK ?
dulu just injection jer..
maybe mia aktiv kot tu yg slim jer :)

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Makin comel afia..dah makin cerdik lah ni PK..kira ok lah tu berat Afia..still normal kan..klu dukung lama2 naik lenguh jg tu..hehe

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

8 bulan? maknanya Afia tua 2 bulan drpd Aniq la kan?? Aniq pun blum blh ddk tnpa bantuan, nurse ckp umur 9 bulan kalau blm blh duduk baru blh risau..hehe..

btw, Afia comeyyy...seronok ada anak perempuan kan??

nurbijen said... Best Blogger Tips

kalau belum ada gigi, check gusi aje la agaknya.. hihihi...
prosedur baru ke kena check gigi baby ni PK?
First time tahu :)

NzA said... Best Blogger Tips

ooooo..skrg ni bb kcikdh mula check gigi ye..5F terlepas semua tu...he3x..
Ahalh afia nmpk mcm susut n mukanya xsebulat dulu...xkisahlah PK, asal sihat.....

Tuan Juhaida said... Best Blogger Tips

Comel afia.dah 8 bulan ye..x lama lg start tumbuh gigi la hihi

umi alya said... Best Blogger Tips

cam comel jer, afia mmg comel..

LadyBird said... Best Blogger Tips

alhamdulillah dah lapan bulan :D

neesa_jun said... Best Blogger Tips

hello afia...this is aunt neesa..hmm3..
hahaha..
oo..tak heran kamera ya..xpa...sooner or later...

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Fasa ligat ni...mmg jenuh nak mengutip kan..baru tahu pasal kena check gigi ni.. dah kaedah baru nampaknya.. rasanya masa Nazif tak pula disuruh jumpa doktor gigi...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

wah sekarang baby pun kena cek gigi ke? alololo... makin comei la afia ni...

Nora Karim said... Best Blogger Tips

done: IKEA & Churp2

LYAfrina said... Best Blogger Tips

dah 8 bulan afia ..
smoga trus byk peningkatan lps2 ni ye.. confirm bila dh dpt kaki, puas la nk mgejor

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Kena check gigi yeh? Dulu okje tak check pun PK masa mereka kecik kecik....hehe belasah je le....nasib elok je tumbuhnya rata...haha

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Oittt..kena check gigi ke sekarang? Abis tu Afia check gusi ajelah yek.
Takpalah Afia, slim ke, bambam ke tetap comel di pandangan mata Mommy ni... ehh...silap pulak...pandangan mata Aunty ni :)

P.S. berakai tu apa ke bendanya? Cari dalam kamus tak jumpa!

Shark Kay said... Best Blogger Tips

bambam yg comel...
dah 8 bulan dah..
tumbuh gg ler pulak pasni.

Time Traveller said... Best Blogger Tips

Comel jer afia sihat jer bambam gitu hahaha :D nak cubit pipi boleh? :P

lizz said... Best Blogger Tips

Dah beso la dia kejap jer 8 bulan...afia x suka bergambo yek..tunggu setaun nanti mesti suka ni.hehe

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

tmbah plak dgn afia pun suka mkn kan.. mmg kejap la badan dia

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Ohhhh kena check gigi ke skrng ni...
Apa pun Afia ttp comeeeelll..