Pixajoy

Saturday, January 18, 2014

Home » Nasi Goreng Udang

Nasi Goreng Udang





Nasi goreng udang bodo permintaan Aiman. Jangan ada pulak yang membayangkan udang sebesaq penumbuk. Yang ni udang comel-comel ja. Tapi udang fresh memang manis la kan. Aku tumis bawang putih cincang, masukkan udang, masak sekejap terus masukkan nasi. Perasakan dengan sedikit garam, gula dan serbuk ayam. Siap!
 
Nasi goreng bodo pun bagi resepi kan. Macam budak kecik je dok baca blog aku ni.haha..






12 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Haha.. adik nak sikit nasi goreng ni boleh? Apa lak budak kecil, mak budak pun suka je kalau ada resepi mudah, lagi senang merehatkan badan.. yang penting anak suka makan...

Ena's Stories said... Best Blogger Tips

biaq nmpk bodo..tapi rasa tetap power PK

nurbijen said... Best Blogger Tips

berkongsi la ilmu walau sedikit.. cewahh... menarik juga resepi nasi goreng udang bodo lagu tu... cepat dan mudah... janji kena dgn tekak :)

NzA said... Best Blogger Tips

bodo pn bodolh janji sedapppppp....

Norhasniza Khalid said... Best Blogger Tips

sedapnya.. tapi anak mama kan nasi goreng tak berapa nak jalan..

Nastyna said... Best Blogger Tips

hasur la bagi resepi, mak budak kecik yg suka simple simple, suka resepi macam ni, thank u share :D

lizz said... Best Blogger Tips

nasi goreng cam ni budak2 memang suka...kalo dapat kat uwais ni memang habis sepinggan dia makan siap mintak tambah lagi...tetambah ader telur mata...

Maria Firdz said... Best Blogger Tips

Hehe.. Ptt la.. Dok.cari gak...mana udangnya..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

bodo-bodo pon kenyang perut ni..

- AZIE - said... Best Blogger Tips

kalo time lapa nie pun nmpk sedap!!

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Hahaha...saya ni budak lagi PK. Tak tahu ke?

Nasi goreng udang bodo pun bodo lah janji sedap. Yang pasti si Aiman memang licin pinggan dikerjakan ya tak? Maklumlah ibu mithalinya masak apa pun sedap.

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Kalau dah maknya rajin tu ...mmg OKje tabik springlah toinggg toinggg....Untung Aiman dan Afia...dapat ibu rajin masak!