Pixajoy

Monday, January 20, 2014

Home » Santai Petang

Santai Petang



Kalau tengah tidur pun Afia akan jaga macam tahu masa untuk santai petang dah tiba. Serba tak kena kalau dok dalam rumah. Serta merta dia mintak berdukung, kalau tak pun ajak bertatih satu rumah. Kalau tak ikutkan mula la merengek. Lemak tak sempat pecah ibu dah surrander la nak. Tak tahan tangan dan pinggang melayankan kerenah awak. 

Setakat ni baru sekali ibu bawak ke playground. Ibu dia kalau boleh melingkar dalam rumah, jangan harap nak keluar bawak anak jalan hirup udara petang. Versi malas tak ingat nak keluar tanpa sebab munasabah. Kat rumah pengasuh boleh la ramai yang melayan. Dengan ibu, kita lepak dekat balkoni depan je la.kehkeh

Ibu masukkan Afia dalam walker buruk abang Aiman pastu sesambil suap makan. Anak dara ni memang tabiat suka jelir lidah, suka main-main lidah sambil buat muka comel. Tu belum tengok lagi aksi dia gulung-gulung lidah ke kiri ke kanan. Memang kena gomol sampai lemas la kan.





Dah kenyang, muka pun dah comot jom kita mandi ekk sayang..






29 comments:

lieyalatif said... Best Blogger Tips

afia budak bijak! heheheeh...pandai die kan cik puan kutu..tau jek timing nak bersantai2...ye la dah diajar camtu kan...bagus camtu....

suke lieya tgk aksi die jelir2 lidah tu....comel sgt! aishhh ni rindu nak berbaby kecik nie....auwww!!!

umi alya said... Best Blogger Tips

comel jer dak tecik ni

lizz said... Best Blogger Tips

Comey la afia ni tau..geram auntie nengok...makan pun sempat lg belek buku yer afia...sama la kitew kalo dah melengko dlm umah...mmg susah lah nak beriadak ker hapa kan...

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Amboi! Afia dah tahu turn dia kena bawa jln2 tu PK.. dah set kat minda nya..hehe

izan mama mia said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum

hai comey..idok ke dia campak buku dia tu ke bawah...ehe

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Balkoni pun ok. Boleh tgk luar juga kan ;) gatal gusi kot nk tumbuh gigi tu yg main lidah.

Cho Zila said... Best Blogger Tips

kalau akak dulu masa kecik2 suka pusing taman ngan anak2... tu pasal rasanya kat tamantu emak yang suka menempel kat situ adalah akak... syioknyer der anak kecik der alasan lepak kat taman...

- AZIE - said... Best Blogger Tips

anak sy pun suka main jelir2 lidah jgk...agaknya lahir tahun ular kot huhuhu...

- AZIE - said... Best Blogger Tips

anak sy pun suka main jelir2 lidah jgk...agaknya lahir tahun ular kot huhuhu...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Afia saja bangun on time supaya dapatlah aje ibunya pecahkan lemak mana yang patut. Eh, PK... ada lagi ke lemak yang tak terbako? Katanya tak cukup kaki tangan dah sekarang ni melayan kerenah Afia. Sure slim dah ni...

Norhasniza Khalid said... Best Blogger Tips

rasa nak tium je mulut comot dia.. comel, ...

diana said... Best Blogger Tips

anak saya dulu kalau dia jelir2 lidah tu maknanya nak tumbuh gigi..hehehe..

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Sisa makan dibibir masih terasa tu yg lidah asyik nak menjilat aje tu..
Tapi cutelah Afia ni:)

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

sedap betul rasanya tu... sampai menjilat2 tu...

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

geram kat budak ni..gigit lidah tu kang..:)

Petak Bunga said... Best Blogger Tips

anak baru jumpa lidah.. sehari 2 ni asyik menjelir.. baru tahu ada lidah..ha..

Ena's Stories said... Best Blogger Tips

comelnya dia....saje nak tunjuk lidah ye...makan lazat ye

NzA said... Best Blogger Tips

Ibu afia sebijik mcm ibu 5f...syokkkkk melengkar kt rumah...hik.hik.hik...
Alolo, meh sini afia, aunty nk gigit.

nurbijen said... Best Blogger Tips

Afia ada body alarm utk ajak mama keluar jalan2 luat rumah waktu petang yer?
Ish, mmg geram la tgk dia jelir lidah cenggitu... comel :)

JunAina said... Best Blogger Tips

Kebiasaan petang dia jalan2 mind dah set cam gitu. Alahai comey ja teringin nak ada baby lagik.

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

hehehe comel yer !

neesa_jun said... Best Blogger Tips

hahaha...comeynya si afia nih!...ada kebolehan gulung lidah kot ni...haha..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Pandainya dia tahu masa dah petang.. budak2 pun ada kepandaian macam i kan.. macam diorang ni kalau hati cuti, mula mengamuk nak keluar sb tahu yg nak berjalan keluar..

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

aloo mmg pun..kalau bab2 gomol nih satu pun suka..bby kat comey n wangi..even tak mandi kan..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Hai untung lew MD dapat anak yg rajin membaca! 24 jam pegang buku
Afia jelir lidah kat sapa tu ....Jelir lidah kat bakal mertua ke? haha

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Sukanya bila di bawak keluar sntai petang...
Walau comot Afia tetap comel...

Masya said... Best Blogger Tips

Nsb lah afia dpt ibux kosa lyn berjln kikikikikiki

Nora Karim said... Best Blogger Tips

alololo... mmg comei betul la budak bambam ni...!!!

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sebijik macam aqilah, suka jelir lidah tau