Pixajoy

Thursday, August 04, 2011

Home » Untuk Yang Tak Puasa

Untuk Yang Tak Puasa



Korang berbuka apa tadi? Mesti masak sedap-sedap kan. Ye la seharian berpuasa mesti masak yang istimewa. Ramadhan kali nie aku sangat tak ada nafsu nak makan. Aku pun pelik. Sahur langsung tak makan. Berbuka pun ala kadar jer. Macam ada something. Cer teka.haha..


Semalam bawak Aiman pergi beli kuih, rambang mata dia lebih daripada orang yang puasa. Nak itu, nak kuih ini. Aku tak layan sangat. Kalau beli banyak-banyak nanti bukan dia makan. Aku tengok dia suka makan popia goreng macam aku jugak..


Bernafsu buas si chubby nie pasal dia lapar la tu. Mana taknya, bila aku dan en suami puasa, Aiman pun kurang makan pasal aku tak masak. Sepanjang 4 hari puasa nie aku memang tak buat kuih langsung. Nak makan pun sorang jer. En suami kerja..


Semalam Aiman mintak belikan roti sardin goreng. Aku ingat dia tak makan, tapi dia kata sedap pulak dah..So hari nie paksa ibu buat!

Ini Untuk Yang Tak Puasa!





4 comments:

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said... Best Blogger Tips

aah kan .. ank hanie yg si baby tu pun asyik merengek jer nk itu ini (especially mkn n minum ler) mmg hanie xmasak , mkn apa yg ada masa sahur tu n then tghari panaskn nasi n goreng telur,sosej sikit kasi bebudak yg xposa tu mkn ... kecik lg kan...

erm..ade ape2 ke tu kutu ? ;)

ummiaqeef said... Best Blogger Tips

sedapnye...hehehe...

hyz said... Best Blogger Tips

nampak sodap tuh......

pn kutu peknen ker x do selera tuh? ehem...

chii said... Best Blogger Tips

nk sket blehh