Pixajoy

Monday, August 08, 2011

Home » PM Umum Bonus setengah bulan untuk penjawat awam, RM500 untuk pesara

PM Umum Bonus setengah bulan untuk penjawat awam, RM500 untuk pesara



Hari nie asyik cakap pasal bonus jer. Tak sia-sia berpantun seloka. Masin mulut aku! Nah Abang Najib dah umum. Aku tak tengok tv pun, en suami call terus cakap Alhamdulillah..Aku pun terkejut beruk. Ingatkan apalah tadi..Alhamdulillah setengah bulan gaji pun ok la kan dari takdak langsung. Dok menunggu duit claim pun tak masuk-masuk.hoho..

Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.
“Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.
Baca seterusnya di blog kembo, puanbee
Terima kasih PM! hehe..





7 comments:

puanbee said... Best Blogger Tips

seronok lah dia...waaa

NzA said... Best Blogger Tips

dh 3-4 thn kita org gomen xdpt bonuskan??? dh nk dkt pru la ni kot...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Alhmdulillah...syukur walaupun stgh bulan gaji..dapt juga mnmpung mana2 yg perlu.....dah lama tak merasa bonus ni kan...

syrupmasin said... Best Blogger Tips

yeahh bole pao parents nih :D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

seronoklah jadi orang kerajaan kn :)

ummiaqeef said... Best Blogger Tips

suke! suke! hehehe

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

seronoknya dpt bonus.. saya jugak yg xdapat.. tunggu bonus hubby bagi je ler... hihii