Pixajoy

Saturday, August 06, 2011

Home » Ini 1st Attempt Doodle kah?

Ini 1st Attempt Doodle kah?



Salam 


Rindu sudah pada si chubby..Pagi tadi Aiman tinggalkan aku. Home alone! Tanpa Aiman tak berseri langsung rumah nie.hakhak..Aiman ikut Wan dengan Maktok dia pergi Lumut. Dekat seminggu jugak kat sana. Kesunyian keseorangan aku pun godek photoscape untuk buat doodle..


Kiut tak? haha..Percubaan pertama buat doodle. Ekceli kepala doodle jer aku buat, yang lain tu ikut kreativiti aku mix n match dengan clipart. Lepas nie kalau rajin bolehlah buat badan pulak. Tapi nak tanya jugak puteri, nie bolehkah dipanggil doodle? Aku rasa macam main patung kertas pastu tukar-tukar baju dia ja.hikhik Masa kecik korang main tak patung kertas? Aku dulu siap buat patung sendiri, pastu lukis baju persis model bagai.hehe..


Nak cuba buat doodle? Tutorial Simple Doodle kat Istana Cinta Tengku PuteriKorang boleh klik :


Tutorial Simple Doodle
Tutorial simple doodle part 2- doodle photoscape lelaki


Selamat Mencuba!







28 comments:

Tengku Puteri said... Best Blogger Tips

sis! cun habis la...heee..nih sy pnggil half doodle...hee.. kepala dia pun cntik..siap tudung bunga2 lagi...xper2...try pelan2..
sy collect eh..nnti nk publish dlm entry...hee

hyz said... Best Blogger Tips

wow.. mata ala2 rozita che wan... hak3...

K O R I E said... Best Blogger Tips

comel la doodle akak!
ksian dia aiman xda.
xpe kak. sminggu jea..
sabar yea

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Tengku Puteri
buat kepala jerlah..haha half doodle pun bolehlah..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@hyz
mesti!mata ayu..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@K O R I E
hehe rindu2..aduh syg merindu..;)

miss lyzeer said... Best Blogger Tips

untuk percubaab pertama..miss bg 3 bintang...hehe =)
chaiyok2x

ILA HonEyBuNNy said... Best Blogger Tips

rampingnya doodle neh...

cun n bergetah gitu...hehe

ok la tu...mencuba jugak wat doodle kan...ila lgsg xreti wat..ehhehe

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

cumilnye kakak.. pink color woo.. i likee..

Wanie said... Best Blogger Tips

hehe..dah berjinak2 ngan doodle ye akak..:)
dah comel dah tu..

NzA said... Best Blogger Tips

Lama tu aiman pergi..mesti rindukan.

cutela...nnti nk cuba buat jugalah...boleh jadikan bahan utk ngajar pendidikan seni...thanks 4 sharing.....
sharing is caring.

ct N honey said... Best Blogger Tips

pandainya buat doodle..ct ni tak reti langsung,lagipun mmg tak kretif bab2 ni

Kak Long Mawar Merah said... Best Blogger Tips

Baca entri ni, memang teringat main anak patung kertas zaman dulu-dulu. Memang mengasyikkan dan sempat berangan nak jadi pereka fesyen masa tu.

Mrs.Yie said... Best Blogger Tips

nanti boleh ajar akak ek.. :)

LuN@_aiDi said... Best Blogger Tips

cumeiinyer doodle die^^
sy langsung tak reti guna photoscape..huhuhu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@miss lyzeer
fuh..okla 3bintang..1st attempt tu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@ILA HonEyBuNNy
kahkah..tak macam tuannya..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Farah Shamsudin
hehe pink kesukaan ramai..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Wanie
wanie lg terer!

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@NzA
senang jer kakklu dah biasa dgn photoscape..slmt mencuba yer..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@ct N honey
takde la pandai..meraba jugak nak buat.kehkeh..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Kak Long Mawar Merah
best kan?sydulu tk cukup yg beli.buat lg byk dia byk2.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Mrs.Yie
link tu akk tekan.sng jer kak.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@LuN@_aiDi
sy photoshop tak reti sgt,mmg selalu guna photoscape..:)

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

oooo... kat photoscape bleh buat ye... tak tau pulak.. pas tu nak buat doodle pun x tau cam na.... hahahah

puanbee said... Best Blogger Tips

doodle lah tu kutu , ntah bee tk pandai sgt bab ni ekeke...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

musim org buat doodle kan skang ni..kalau sy buat misti cam rupa dodol hehe

DoodleLicious said... Best Blogger Tips

dudel CC masa blog lama dulu pun camni jugak..guna paint ajer masa tu, lukis pun guna mouse..