Pixajoy

Monday, August 08, 2011

Home » Ketuk-Ketuk Ramadhan Time!

Ketuk-Ketuk Ramadhan Time!



Hari -hari dok fikir nak makan apa untuk berbuka. Kompem semua isteri-isteri kat rumah tu pun dok fikir benda yang sama macam aku. Kalau yang tak masak dok fikir apa benda nak beli. Kadang-kadang benda yang remeh macam nie pun jadi complicated kan? Nak keluar menjenguk menu kat bazar tu pun malas, satu hari nie berlingkaq ja kat rumah. 

Mee Kari semalam banyak lagi. Aku panaskan jer la. Bazir pulak kalau masak nasik. Aku nak makan sorang jer pun. Tak hadap banyak-banyak. Pastu aku nak goreng buah cempedak yang jiran aku bagi. Malam tadi dah goreng setengah makan dengan en suami. Yang balance tu boleh buat berbuka kejap lagi. 


Roti kat rumah esok dah nak expired. Dari membazir aku rasa patutlah aku buat roti gulung macam kat atas tu. Pasal takde stok sosej, aku ingat aku nak buat sambal ikan bilis ja sebagai inti. Brilliantnya idea aku.haha.. Untung tong sampah tak makan roti tu. Bukankah membazir itu amalan syaitan? Tapi kalau aku buat roti gulung nie, aku tak makan bukankah membazir jugak namanya?

Ketuk-Ketuk Ramadhan time! Tata..


* Moral of the story, buat roti gulung pun bazir, tak buat pun bazir! Korang pilih..




6 comments:

Wanie said... Best Blogger Tips

hari ni wanie buat cheese cake..jemput makan..:D

akak try la buat..klaau segmen menarik mesti ade je yg join..:)

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Hehe.. apa2 pun pic roti gulung tu nampak sedap!!

puanbee said... Best Blogger Tips

kalo dah buat pastu tk makan lagi byk yg di bazirkan..

NzA said... Best Blogger Tips

wah, kreatif....kreatif...nmpk mengancam.

hyz said... Best Blogger Tips

pendek kata, org yang x mkn roti tu yang menyebabkan pembaziran.. hahahaha

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

bln pose ni.. asal tgk makanan.. semua sedap... hahaa