Pixajoy

Sunday, August 14, 2011

Home » Tolong..Tolong..Tolong..

Tolong..Tolong..Tolong..


Salam 14 Ramadhan..


Hari nie aku berbuka dengan kuih karipap dan seri muka. Jiran depan rumah nie selalu bagi kuih. Macam tau-tau ja hari nie tak ada benda nak makan.haha.. Seperti biasa aku kalau dok rumah malas nak keluar beli juadah berbuka. Kek batik yang aku buat semalam banyak lagi, ingatkan nak makan tu ja tapi tak sangka ada rezeki kuih pemberian jiran. Lepas berbuka baru aku masak laksa.haha gigih lagi..


Gambar mengemis en google


Esok mertua nak datang rumah, Aiman pun balik esok, so hari nie gigih la nak mengemop lantai. Selesai masak laksa terus mencapai penyapu dan mop dengan ajax fabuloso haruman epal.haha..Dalam dok asyik mengemas lampu terpadam. Blackout! Tolong..Tolong..Tolong..habis semua gelap gelita. Meraba-raba carik handphone untuk mendapatkan cahaya.hehe..


Dah la dok sorang..Nasib baik ada stok lilin kat rumah. Tak feel pun nak makan laksa dalam gelap gelita nie. Jap lagi la aku candle light dinner sorang-sorang. Terbantut sudah projek nak mengemop. Nasib bateri netbook nie penuh, dapat la aku update blog.haha...Ok entri tamat..







13 comments:

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

kesiannnya...sorang2 pulak tue...

farah hanim said... Best Blogger Tips

hehe
fara tlong mopkan umh puan kutu ek
fara suke tolong menolong
hehe :D

Wanie said... Best Blogger Tips

haha..sabar je la kak..nape takde lektrik?hujan eh?tempat wnaie minggu dpn pn xde lektrik..huhu..kena caj laptop siap2..:D

mop esok je la..

senyumSOYA said... Best Blogger Tips

seb bek puasa kan... gelap2 pun xpa..hik3~
jgn diri ya akak..^^"

waa..laksa tu.. bak sini sket..

Nur Farah Hani said... Best Blogger Tips

haha.. mane y lain.. sian duk sorang.. kalo fara kompem menangis .. manje + takut.. ekekeke

CIK PARO! said... Best Blogger Tips

cik paro pun semalam tiba-tiba blackout..
dahla laptop tak pasang bateri..
geram je kan..

Bigdaddyz said... Best Blogger Tips

hebat2...yg bestnya sempat mengupdate blog....haha

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said... Best Blogger Tips

ingatkan ngapain lah tadi ...

alolo cina berbuka sorang2 gelap2 lak tuuu ... ehh cik abg pun xde ke?

hamzah ian said... Best Blogger Tips

haha.. sabar...

NzA said... Best Blogger Tips

lamanya aiman tinggalkan mama.....

alahai kesiannya, sabo jelh..

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

adoii.. bab black out mmglah leceh kn.. farah lom pernah kena lagi.. tapi air xd tu pernah laah..:)

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Time-time macam ni laa plak nak black out ye Puan Kutu. Hehehe. Sabo je laa..

puanbee said... Best Blogger Tips

makan laksa dlm gelap tk feel eh kutu .. ank sorang kalo g memana sunyi giler lah kan .. bee anak 3 ni tk de lak org pinjam2 hahaa