Pixajoy

Sunday, August 07, 2011

Home » Mee Kari : Ketuk - Ketuk Lepas Berbuka

Mee Kari : Ketuk - Ketuk Lepas Berbuka



Alhamdulillah seminggu ramadhan telah berjaya ditempuhi. Hari nie aku kerja petang. Balik kerja tadi singgah beli kuih peberet aku. Aku malas nak pergi bazar pasal sesak, susah nak parking. Lagi satu sebab tak bersih.haha.. Aku singgah beli kat Pernama dalam kem je. Kat situ kuihnya 4 biji seringgit. Besar dan sedap plak tu. Puas hati..


Berbuka sorang-sorang lagi. Lepas makan sebiji kurma, ini saja santapan aku..


Tamak beli sampai 2 ringgit. Makan tak habis pun!
Ini air soya, peberet aku jugak


Sampai rumah nafsu dok terbayang mee kari Cik Betty. Aku pun apa lagi start kereta p beli bahan-bahan nak buat mee kari. Gigih aku kan? Dah nak dekat waktu berbuka pun.haha..Lepas berbuka baru aku ketuk-ketuk kat dapur. Sepantas kilat mee kari aku siap. Tara!




Aku nak feling-feeling makan mee kari pun asyik sentap. Bising betul budak -budak nie main mercun. Sekali mercun bunyi, sekali alarm kereta jiran aku nie bunyi. Aiyoo..Tadi masa orang dok tengah buka pun angpa dok dam dam dum. Angpa tak puasa ka? Aku p bom baru angpa tau!








19 comments:

Kak Long Mawar Merah said... Best Blogger Tips

Salam Puan Kutu.
Sungguh gigih membuat mee kari itu. Nampak pun sungguh menyelerakan.
Kak long pun belum pernah pergi pasar ramadan pada tahun ni. Masak di rumah, boleh ikut selera sendiri.

anggunpesona said... Best Blogger Tips

Mmg supermak le Pn Kutu ni. Sepantas kilat je siap mee kari. Sedap nampaknya tu.

Kak Aya said... Best Blogger Tips

puan kutu ni rajin betul orangnya..dah dekat nak buka masih gagah nak memasak..caya laaaa..

syrupmasin said... Best Blogger Tips

wowowow..nmpak sedap..naseb dah berbuke :D

Bigdaddyz said... Best Blogger Tips

time beli ...macam semua boleh di makan habis kan...hehe

Wanie said... Best Blogger Tips

sedapnye popia..dah lame tak makan..akak pandai masak mee kari ye..yum3..banyak bahan, nampak sedap..:)

kasi bom je budak2 tu..lalala

ayu jamal said... Best Blogger Tips

wah kuah pekat melekat..ni kompem sedap

en_me said... Best Blogger Tips

bom jer makk.. ahaks

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

mee kari.. feberet sy.. baru je mkn hari sabtu kak..

fairuz said... Best Blogger Tips

mesti mase tengah makan tu asyek pegang kamera je. hahaa

cik sakdi said... Best Blogger Tips

uish kak, garangnye nak pi bom budak2 tu. ish mee kari tu dah bertahun2 xmakan tau kak. (tol tak tipu ni) haha

Mama QS said... Best Blogger Tips

hehehehe...mee kari tu sedap le, agaknya sebab mee kari tu terlalu sedap sampai mengamuk orang main bunga api tu.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

ehehe..misti terlior tgk mee kari sy haritu kan..

hyz said... Best Blogger Tips

perghhhh mee kari..... peberet saya ni...

mykhalis said... Best Blogger Tips

tertengok di waktu tengahari la pulak..arghhhh

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

tu dia... rajin nya... saya kalau lepas berbuka rasa macam nak tepuk2 bantal jer... hahah

kayrul-shah said... Best Blogger Tips

murah lagi ye kuih kat sana tue...terliur sudah tengok mee kari tue..maunya esok lusa, buat jugak nie...hehehhe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

pergh.. sumenye menyelerakan kn... tapi saya setakat ne xpernah lg g bazar ramadhan.. hehehe.. mahal n xkenyang :)

NzA said... Best Blogger Tips

depa main mercun tu sbb trhidu bau mee kari PK yg mengoda kalbu tu la....