Pixajoy

Sunday, January 01, 2012

Home » En Suami, Aiman dan Jin

En Suami, Aiman dan Jin



En Suami : Saya ada share kat facebook nama-nama yang sama dengan jin, Memang nama sedap. Tau dak yang pertama dia sebut apa? Nama kawan awak..
Aku : Lor sapa?
En Suami : Balqis..
Aku : Woo penah nampak dah video tu tapi tak dengaq pun..
En suami : P share kt blog..


Pagi ni dengan semangatnya aku online sambil masak.hehe. Mesti dah ramai yang tengok kot, buat yang tak tahu cuba dengar ni betul-betul, bagus tau. Memang ada betulnya apa yang ustaz ni cakap.




Oh ye tak habis lagi dialog, lepas aku dengan en suami bercakap, tinggallah aku dengan Aiman depan TV, Aiman tiba-tiba bersuara


Aiman : Ibu..Aiman tak nak jadi jin ibu..
Aku : hahahaha..



23 comments:

puanbee said... Best Blogger Tips

okey .. dengar dulu ...

puanbee said... Best Blogger Tips

zakuan pun tk boleh hihihi

azam said... Best Blogger Tips

:) hehehehe

tau takut

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

waa, info... berfikir-berfikir...

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

hehehe...budak2 mesti takut...

fadh leyanie said... Best Blogger Tips

ramai yg masih tak tahu hal ni,ramai jugak yg nak bg nama ank qistina,,kedengaran urban gitu..:P

Pen Biru said... Best Blogger Tips

apapun jin jugak makhluk Allah..harap jgn prangai mcm jin sudahla..slmt thn baru..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Pen Biru

mmg betul jin makhluk Allah,tp klu kita pggil nama anak kita dengan nama tu,jin igt kita panggil dia,dia pun mai..

sbb tu seeloknya beri nama panggilan lain..klu ada nak yg baru lahir kena alert jugak dengan benda nie..

dlm perubatan melayu pun bila anak nangis p berubat depa soh tukaq nama pggilan,katanya nama yg diberi parents tak sesuai.bila tukar ank elok je tak nangis.benda nie mmg berlaku kt jiran sy..

mgkin situasi td related,ustaz tu dah berubat ramai org, dia buat kajian..mmg ada betulnya!

Cik Sibuk said... Best Blogger Tips

salam,

oh ada a few kawan bagi nama anak balqis & juga nama qistina.

takut jugak, kang ada jin yang tersalah ingat tu anak dia..ishhh

MaryaYusof said... Best Blogger Tips

Tq share ilmu yg berguna ni ;)

Nur Farah Hani said... Best Blogger Tips

terkejut jugak bile tahu hal ni hari tuh... and name anak sedara fara sume banyak jin2 huhu.. name moden2 kan.. uhuhu.. tapi bile da tahu pasni ta nak dah la bercite2 letak name anak moden2 gitu...

~CanaryGalapagos~ said... Best Blogger Tips

salam, tp ustaz zahirudin ada kata dlm fb nyer tiada dalil atau nas yg sahih berkenaan nama2 tu. bole bukak fb ustaz zahiruddin.net. kalo kita percaya nama2 tu membawakan penyakit ia dah mcm syirik..saya pd mulanya pun percaya. tapi selepas baca penjelasan ustaz zahiruddin baru jelas. my niece pun nama batrisyia. Alhamdulillah sihat

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

izan ada tgk kat tv pasal ni. mmg ramai sgt rasanya yg letak nama2 cam balqis, qistina, batrisyia skrg ni...

bak kata ustaz tu, tukar nama panggilannya saja... tak perlu sampai tukar nama kat JPN pula.

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@~CanaryGalapagos~

yup sy tak kata benda tu semua ada dalam dalil atau hadis,sy bkn percaya nama tersebut membawa peyakit tp ini cuma kajian tentang perubatan islam,dlm islam pun makna tersebut adalah baik maknanya..

Alhamdulillah klu yg diberi nama tersebut tak ada sakit apa2..kawan sy pun namanya balkis,jiran sy pun anak dia nama batrisyia..

cuma bila dah tau benda nie,seelokknya kita cari nama anak lain dr yg disenaraikan.itu pendapat sy ja..klu ada yg tak kisah tak ada masalah pun...:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Puan Kutu

*nama tersebut baik maknanya,typo

CekbOlat-bOlat said... Best Blogger Tips

err.. balqis? Ratu Balqis? wahh nme yg indah itu tak boleh jgk er.. =)
btw tQ Puan Kutu !

eiela said... Best Blogger Tips

pernah dengar tapi tau nama-namanya dulu.

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

hehe..ada juga y dah share mcm akk..

tp kan..xsemestinya kan..:)

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

hehe..ada juga y dah share mcm akk..

tp kan..xsemestinya kan..kalo xnk, boleh elakkan...kalo nak juga..boleh je tp doa banyak2 agar dijauhkan dr segala benda tu..:)

selamat tahun baru kak..

Zie Fauzi said... Best Blogger Tips

pernah dgr ustaz ni ceramah live kt karnival jom heboh tv3... kisah yg sama jgk, mengenai nama2 ni sambil dia buat rawatan cara islam utk pengunjung time tu.. just tgk dr jauh sebab bulu meremang tgk org yg berubat tu.. :)

NzA said... Best Blogger Tips

ha.ha.ha....kelakar sunnguh budk bijak sorg nie....

kakyong said... Best Blogger Tips

mungkin ada benarnya.. anak sedara ade jugak nama yg disebut tu.. ALhamdulillah baik2 jer..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

A'aa betoi tu... KITA KENE ALERT JUGAK KETIKA NK BG NAMA Anak... jgn ikut sedap sebut tanpa paham mkna... ramai jugak ustaz lain yg gtau psl ni... suh panggil nm anak tu lain..