Pixajoy

Saturday, January 28, 2012

Home » Tonton Online : Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

Tonton Online : Biar Mimpi Sampai Ke Bintang



Masa tayangannya 22 Disember lalu, aku lupa tentang cerita ni. Nak download malas! Adik aku inform tentang Ceritamaster. Sementara BB aku tengah laju, aku berkesempatan menonton Biar Mimpi Sampai ke Bintang  petang semalam.  Best gak telemovie kisah percintaan remaja ni, layan je aku sambil cuba masuk bermimpi sampai ke bintang merasa remaja kembali.hehe..

Telemovie Biar Mimpi Sampai ke Bintang membariskan pelakon pujaan ramai Randy Pangalila dari seberang dan Nurul Elfira Loy.  Secara jujurnya ini pertama kali aku tengok Randy berlakon. Aku mengaku dulu aku tak kenal pun mamat ni. Almaklum aku bukan penggemar sinetron yang selalu cuba menyakitkan hati hingga serta merta aku naik darah dengan watak antagonisnya atau jalan cerita yang tak lojik dek akal. Elfira Loy dah besar rupanya, dah boleh berlakon sebagai heroin.hoho.. 

Terhibur juga dengan watak Kira yang bodoh-bodoh alang harap muka saja cantik, kaya raya tapi bangang. Sorry to say..haha. Aku senyum-senyum je setiap kali beliau fail menyebut perkataan omputih. Watak Mak Yam (Didie Alias) masa berlakon jadi mak Andy tu kelakar juga. Jalan ceritanya agak tak lojik sikit tapi masih boleh dimaafkan, janji aku enjoy tengok tak seperti menonton sinetron yang selalu mengguris jiwa.kehkeh..





22 comments:

DRceria said... Best Blogger Tips

macam best je cter nie... tapi lom tgok lagi...

AkmaFaizal said... Best Blogger Tips

sampai hari ni masih belum nengok lagi cite ni..huhu

-Incek Fik- said... Best Blogger Tips

Fik kenal Nurul Elfira Loy tu pon kat dalam drama Qalesya..


*sekarang dah besaaaarr ekk budak tu

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

Kira memang comel kot :)

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

tgk dah..tp skerat jaa..huu..
lwak dgn wtak kira..habis rosak bhasa..haha..

fieda said... Best Blogger Tips

kak FIEDA tgk dah aritu kt astro..mmg best..paling best watak kawan elfira loy tu..

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

haha..sedara kawen pon dh pluh ketiak..mcm mnalar adik brdik dlm fmily sdri nie..haha..
huhu..m.long hsna kwen lewat..jdoh lmbat kowt..

haha..sal voucer tuu ada kdai ckp x bleyh ada yg bleyh..siap ada ura2 bleyh tkar dgn duit lg..hak3..

kakyong said... Best Blogger Tips

belum sempat tengok lagi.. baru nak free sikit ni...

jom join GA
http://www.kakyong.com/2012/01/giveaway-choco-rerama-biru.html

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

aku nak tengok citer ni tp tak donlod lagi. aku fan gile kat elfira roy ni. lawo kan dia.

hahaha..ko mimpi sampai ke bintang ye. jadi muda remaja tu kemain lagi kan. hahahha

aku pun anti sinetron. huh.

♥ p a a n i ♥ said... Best Blogger Tips

hahaha suke sgt watak mak yamm..kelakar habisssss

Royan Sableng said... Best Blogger Tips

ikut nonton ahhh

klcitizen cikgunormah said... Best Blogger Tips

wah sempat lagi menonton cinta remaja. sekali sekala melayan, best jugak kan

ayu jamal said... Best Blogger Tips

tak sempat tonton pown lagi

Norsalmi said... Best Blogger Tips

Belum ada mood nak tengok.. tapi mcm best je ceritanya..

Kak Long Mawar Merah said... Best Blogger Tips

Kak Long dah tengok telefilem ni masa disiarkan. Memang kelakar..

~SaL IjOu~ said... Best Blogger Tips

ohoh..sy pun x ley nengok cite indon..mesti sakit hati ngn watak jahatnya yg ntah hape2..eheh~

nnt nak cuba nengok gak cite ni..~ ^^

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

tak tertengok pun citernya hari tu. byk sgt cite yg best skrg ni kan...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

nak try tgk gak la nanti.. kene tunggu tgh2 mlm baru leh tgk.. time tu tenet laju sikit..hihii

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Cerita ni comel. Mmg kira bermimpilah. Tgk kt tv aritu

MaryaYusof said... Best Blogger Tips

Bolehlah layan nnt :)
hehehe..ntah bile la...

NzA said... Best Blogger Tips

cerita ni best jugak.....santai2 n suka tgk watak kira yg sempoi...

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

best ke ? yg frust ni asik xleh access tonton.my ...hmmm