Pixajoy

Tuesday, January 03, 2012

Home » Hari Pertama Aiman Sekolah

Hari Pertama Aiman Sekolah



Malam tadi pukul 8.30 aku dah mengguling atas katil dengan Aiman. Hasrat hati nak tidurkan si chubby lepas tu aku nak bangun kemas rumah, sapu sampah dan mop lantai. Tapi aku yang sepatutnya menidurkan Aiman telah pengsan tak sedarkan diri lebih awal dari si chubby.kihkih. 


Aku hanya tersedar dari pengsan bila dah pagi. Selepas mandi dan siapkan Aiman, aku buat sarapan untuk si chubby. Hari ini aku dan en suami hantar Aiman untuk daftar sekolah. Untuk hari pertama Aiman ok je, bangun pun senang, mandi dan makan semua tak ada masalah. Bila sampai sekolah Aiman nampaknya interested dengan segala benda yang ada di sekolah. Sudut pertama yang dia terjah dulu mestilah rak buku cerita. Waktu aku dan en suami tinggalkan Aiman pun dia ok je.


Balik dari sekolah aku jalankan misi cuci-cuci services yang tertangguh. Kata en suami kan bagus kalau pak dan mak mertua selalu mai rumah. Bersih ja rumah ni. Ada nada perlian disitu.haha..Badan masih lagi penat, lepas cuci-cuci aku terus masak dan sampai sekarang baru dapat rest. Oh ye waktu pendaftaran tadi ada benda best berlaku. Nanti aku cerita dan kunjung korang. Ada tetamu dirumah harap maklum..











13 comments:

hyz said... Best Blogger Tips

adik saya dah skolahhhhh

NzA said... Best Blogger Tips

selamat melangkah ke alam pesekolahan ye aiman..belajar rajin2...

hani said... Best Blogger Tips

esok sekolah aku pulak nak menghadapi fes day murid2 tahun 1.hehe..

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

heeee...mesti seronok aiman bila balik rumah lepas habis sekolah kan?

heeee ;p

Cikpuan rara said... Best Blogger Tips

apa cerita aiman kak?best ke dye sekolah.

LadyBird said... Best Blogger Tips

smg aiman terus rajin ke sekolah.. :D

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said... Best Blogger Tips

Menangis tak anak di hari pertama persekolahannya?

fieda said... Best Blogger Tips

hahaha..tak pasal2 kena sindir ye..sbo jer la..:)

MulutPayau said... Best Blogger Tips

ohhhh...Aiman dah sekolah ya....tak sabar nak tnggu citer pasal aiman..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

msti aiman sgt2 eksited kan.. lg2 jumpa kawan2 baru..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hahahaa tang sindir tu sy pun terasa sekali... hihihiii.. parent mai umah... sebijik cm muni sy wat.. hihii

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

bagus aiman x nangis sekolah :)

puanbee said... Best Blogger Tips

aiman kuat , una pun tk nagis tk kan aiman nagis hehehe .. amboi awainya tiduq kutu oii bee kalau 8.30 tu letih cam mana pun tk lelap le ..

semalam waktu nak tidur , letak badan terasurat2 semua sakit huhu tu lah bermalas2 lama sgt kan