Pixajoy

Wednesday, January 25, 2012

Home » Cita - Cita Aiman

Cita - Cita Aiman



Lepas lappy aku rosak, aku dok ngadap skrin netbook ja. Hari ni aku jadi jakun gila dapat online dengan lappy baru adik aku dengan skrin yang besaq gedabak.hakhak. Aku masih di Penang, malam nanti balik SP sebab esok aku dah start kerja. Minta maaf pada korang yang aku tak sempat BW. Nanti aku qado.


Waktu korang kecik-kecik dulu mesti korang ada cita-cita kan? Cita-cita paling femes time kita kecik dulu mesti doktor, peguam, polis, cikgu dan lain-lain profesion yang diset kat kepala menjamin masa depan. Nak tahu apa cita-cita Aiman? 


Kejadian berlaku semalam waktu sarapan dekat kedai makan. Ada sekumpulan pasukan bomba tengah makan kat tempat yang sama.


Aku : Aiman tengok tu bomba..
Aiman : Aiman nak jadi komando!
Aku : Aiman gelap pun takut, tinggi pun takut nak jadi komando konon..
Aiman : Kalau macam tu Aiman nak jadi memerang.
Aku : hahahaha
Aiman : Aiman nak menembak..(buat gaya siap bunyi seperti pegang senapang)
Aku : Blur..


Memerang tu sejenis binatang. First time aku dengar Aiman sebut. Tak lama lepas tu baru aku dapat pick up. Berderai lagi ketawa aku. En suami yang tak amik port dengan perbualan kami terus angkat kepala mengharapkan penjelasan melihat aku ketawa berdekah. Lepas tu aku dan en suami bantai gelak gila-gila hingga masuk kereta. Sampai penang pun kami dok mengajuk ayat memerang Aiman. Macam2 la Aiman! Selalu buat lawak dengan sebutan yang salah.haha..


*Memerang = berperang.







25 comments:

DRceria said... Best Blogger Tips

m e m e r a n g

azam said... Best Blogger Tips

:) hehehe....aiman suka perang²....
komando ...askar....

apa² lah aiman..jadilah orang yg berguna utk agama bangsa negara dan keluarga, insyaallah

Royan Sableng said... Best Blogger Tips

apik sob, ceritanya menghibur

Daddylicious said... Best Blogger Tips

macam2 imiginasi budak2 sekarang ni...heehee

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

lawak la...si aiman nie...nak jadik memerang hihihi

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

hahaha.. memeraang.. memang saya xdpt tangkap sebenarnye berperang ye.. hehehe..

MulutPayau said... Best Blogger Tips

memerang.....hahaha..kelakarlah Aiman...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

hehe..memerang ya aiman

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

memerang boleh menembak ke? hahaha

hyz said... Best Blogger Tips

comeynyer memerang chubby.. keh3.... hai ibu memerang....

chii said... Best Blogger Tips

ahahaha..macam2 ayat baru kuar ye

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

haha...aiman comel..!
asal ada bunyi 'rang' kat belakang tu kira oklah pada dia. padahal jauh beno maksudnya....hehehe

Norsalmi said... Best Blogger Tips

Blur juga masa mula2 baca.. Di hujung entry baru senyum sorang2.. Aiman2, lain kali sebut betul2 tau.. hehe

puanbee said... Best Blogger Tips

oh .. jenuh bee fikir apa lak memerang pegang senapang , nasib baca sampai habis kehkehkeh ...

komando tk sesuai tuk orang manja cakap kat aiman , lepas ni aiman kena gagah perkasa

azura said... Best Blogger Tips

inilah barisan kita yang ikhlas berjuang...cita2 lelaki sejati nih...

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Alahai cian aiman.. ibu gelakkan aiman ye? Hehe.. auntie pun rasa nak tergelak juga sebanrnya. Apapun, semoga aiman akan jadi insan cemerlang di dunia dan akhirat.. amin.

~SaL IjOu~ said... Best Blogger Tips

hahaha..berperang ley jadik memerang..comey sunggoh~ =p

msredcheesecake said... Best Blogger Tips

Saya tanak jadi memerang...hhee.... Takut...

Anah said... Best Blogger Tips

alalala comelnya aiman silap perkataan..hahaha..sian dia kena gelak ngan ibu dia

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

aahhaa comel sungguh!;p

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hahhahah. aiman2.. kamu ni comel sungguh lah... kelakar tol lah dia ni..hahhahha

Masya said... Best Blogger Tips

hahahaha.. saya baca pun tergelak² ni.. teringat anak sy sampai sekarang tak reti sebut bola keranjang.. mesti dia akan sebut bola telanjang ngee~~~ so funny tau...

LadyBird said... Best Blogger Tips

comelnye.. nak jadi memerang... lady ingtkan binatang tu... :P..

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

tu yg tokojut baca tu .. awat lak tiba2 nk jadi memerang .. aiman,aiman...

Nur-nba said... Best Blogger Tips

Alahai.. Aiman.. Aiman.. Lawak je... :)