Pixajoy

Thursday, January 19, 2012

Home » Aiman dan Pedometer

Aiman dan Pedometer




Pedometer kemenangan akibat aku naik hantu membebel dekat blog puanbee dah selamat sampai. Terima kasih bee! Macam gitu rupanya pedometer tu ekk. Aku testing gak melompat 2 langkah tapi bacaan dia dah 4. Terus buntu!kehkeh..


Teruja aku menunggu abang posmen menghantarnya. Selalu gak menjeling dekat peti surat, tapi bila dah ada kat tangan aku cool ja, yang terujanya si chubby Aiman. Semua benda dia kalut. Sibuk nak testing siap suruh lekat dekat seluar dia pastu berlari datang tunjuk kiraan pedometer dan tanya, 


" Berat tak Aiman?" 


"Tu bukan kira berat la sayang..tu untuk kira langkah la Aiman.." kata en suami dekat Aiman.


Aiman ingat alat penimbang.haha..Lepas tu dia ajak abah dia main gusti lengan. Confident je Aiman kata,


"sapa menang dapat jam.."


Aku blur sekejap, berkerut dahi aku pandang en suami...


"ala..benda yang dapat tadi tu.." kata en suami.


Woo jam tu pedometer..Sorry Aiman, ibu lambat pick up!











23 comments:

titan said... Best Blogger Tips

haha..camana leh tersilap nih..

Wan85 said... Best Blogger Tips

http://wanwidget.com
eh best x benda ni, harga pasaran berapa ya kalau beli

NzA said... Best Blogger Tips

Tahniah cz jadi pemenang...
Aiman mmg bijak....

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Bestnya! Dulu, pernah nk beli. G kedai ingat harga bwh 100. Tgk2 mahal, x jadi la....
Konon2 nk tgkla.... Sehari capai berapa ribu langkah jln...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hhahhaha.. aiman aiman... comel je..hihii

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hehehe.. biasalah.. kanak2 akn mbayangkan sesuatu ikut imiginasi dia kan.. lg pon..lbh krg j dgn jam..

huhu.. xtau adanya alat ni yer.. mmg fungsi utk kra langkah erk??

hyz said... Best Blogger Tips

ohoooo... ni alat utk kira bape langkah kita jalan sehari kn? utk senaman jugak kan ni?

Pen Biru said... Best Blogger Tips

hehehe..kena lompat lagi tinggi la nampaknya

kakyong said... Best Blogger Tips

wah.. bestnya dah ada pedometer ni.. pasni puankutu leh la bersenam jalan laju2.. dpt 1000 langkah pun dah kira bagus.. 10k langkah lagi bagus.. ;)

Jue said... Best Blogger Tips

eh bole aku bc entry ni 2x sbb takut slh bc haha sbb bc tang aiman sbut jam tu lol

Munnafendy said... Best Blogger Tips

kalau nk kira ni main lompat2 ke jogging kak muni?

makin rajin la eksesais pasni..hehe

NURULHANIF said... Best Blogger Tips

tahniah akak.. ;)

MaryaYusof said... Best Blogger Tips

pedometer ni utk kira langkah ke? Tak pernah tahu...erm...sekarang baru tau! :D

aynora nur said... Best Blogger Tips

CIK PUAN KUTU
SY ADA TAG PUANKUTU UTK JOINT SEGMENT BLOGWALKING BERSAMA AKU BUDAK KAMPUNG
http://hunny-dew.blogspot.com

azura said... Best Blogger Tips

saya bab senaman Puan Muni memang gagal, saya sanggup dok termenung tengok kakak saya joging sorang2 wakaka...

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

nanti boleh la kurus ya pk hihihi jelesnya...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

aiman sama mcm auntie lah..ingt benda tu alat penimbang hihi

puanbee said... Best Blogger Tips

hehehe .. si aliya cuba lompat sampai 400 lebih tau kutu ..

ok lepas ni kira langkah yek ..bukan kira langkah blogwalking tau ..

LadyBird said... Best Blogger Tips

lady br je dgr ni... kene pasang di pinggan ek?

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

susahla aiman nak berkomunikasi dgn ibu dia. hahahahahha..

chii said... Best Blogger Tips

hahah..chii suka jawapan spontan dari aiman...sgt kelakar dan jujur :p

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

hanie punye lom sampai ... jeng3x ...

aiman,aiman ... teruja je dia yek .. ;)

jom pasni kita berpedo berjamaah ;)

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

ahahah..lawak la aiman ni..;p