Pixajoy

Monday, January 09, 2012

Home » Aktiviti Petang dan Rojak

Aktiviti Petang dan Rojak



Sejak Aiman dah sekolah, aku jadi rajin sedikit buat aktiviti petang seperti membawa Aiman ke taman. Sebenarnya ini kes nak mengambil hati dan memberi motivasi supaya si chubby semangat nak kesekolah. Dialog aku, "Esok Aiman bangun awal tau, lepas balik sekolah kita main bola, petang ibu bawak pergi taman, blablabla..". Sekarang Aiman nampak semakin cerdik, dulu masa 4 tahun bila tanya belajar apa susah betul nak ingat, sekarang dia dah boleh cerita apa yang cikgu ajar dan apa yang berlaku disekolah dengan baik sekali.


Petang tadi Aiman pun semangat menuntut janji manis dari aku. Lepas mandi kami pun turun bawah. Sebaik saja sampai bawah, hujan pulak turun. Wajah Aiman sudah mempamerkan kecewa. Dalam hujan dok kata nak naik buaian. Kesian pulak, bukan senang aku nak datang rajin bawak dia ke taman. Seharian aku asyik membuta je.haha..Aku ajak Aiman naik atas semula ambil bola dan layan Aiman main depan koridor rumah. Aku main sepak-sepak bola dengan si chubby. Sadis gila anak aku tak dapat nak merasa betapa bestnya zaman kanak-kanak riang aku dulu main bola sepak dengan kawan-kawan. Aiman main bola pun dengan ibu je, mesti tak best asyik kena buli.hoho..


Ketiak aku sempat berpeluh sekejap hujan dah pun berhenti. Kerana kesiankan Aiman, aku suruh dia simpan bola lepas tu kami turun bawah semula. Dekat taman ada pulak orang jual jajan, laksa dan rojak buah. Sejak abah Aiman dah warning tak boleh makan jajan, si chubby memang dengar kata. Langsung tak mintak jajan yang tak berkhasiat yang dijual tu. Aku cuma beli rojak, layan makan kat taman sekejap kemudian naik rumah sambung lagi makan.


Kidnap Pakcik Google


Kalau di Johor dulu, aku selalu lepak satu port makan yang ada rojak petis mantop. Rojak keropok dia memang mabeles. Rindu saat itu..Korang suka tak rojak?











23 comments:

Cikpuan rara said... Best Blogger Tips

oooo pandai akk syco aiman eh.hehehe.hmm dapnya rojakkk.

hyz said... Best Blogger Tips

sangat suke rojak... dpt rojak petis perghhhhhhhh meleleh air lioqqqq lama x pekena

Mama Adam said... Best Blogger Tips

owh... esok kena g makan rojak ni.....

cerdik la aiman. dengar cakap :)

Jue said... Best Blogger Tips

Pndi ko amik ati Aiman kan. Dgr ckp betul dia. Suka aku. Bdk gini best jaga. Kalau aku baby sit dia, aku ajak dia tgk katun spongebob pastu main wii hihi

Gen2Merah said... Best Blogger Tips

ye ye, kena ambil hati aiman dulu agar dia rajin menurut perintah ibunya utk rajin dtg ke sekolah... semoga berjaya ya aiman...

padin said... Best Blogger Tips

wiwiwiwiw kecur air liur wehhhh ekekee, aa sama le macam abah aku tak bagi makan jajan terutama twisties.. makan sorok2 je dulu.. kih3

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

x suka rojak..klau dpt pon cari pelam ngan jambu jaa..haha..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

fav sy ni muni..!! mulalah dah terliur.... adehhh

MaryaYusof said... Best Blogger Tips

Suka jugak rojak...tp kena taruk mangga & jambu lebih sikitlah...hehee

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

woooo..mane takleh tak suke rojak...haha

same la kite kutu,sy pun xrajen sgt layan anak ke tamna,itu kerja abah depa sy bagi..hehhe :p

zmn kanak2 sy dulu nk kate best sgt tu takle,tp pernah le ada zaman 'merempit' dgn beskal..best gilerr

So Shy Lady said... Best Blogger Tips

jgn la tanya...mmg suka sgt!
bagus aiman t.mkn jajan lg ;D
ank akk mkn nyorok2 takut kna mrh

fieda said... Best Blogger Tips

mmg suke sgt2..

Masya said... Best Blogger Tips

memang kene bwk budak² jalan ptg² barulah dia ade semangat dah kenal kwn² dan x malu bile kesekolah nnt... rojak tu mengiurkan jer tau....

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

rojak petis tu yangs sedap kak oii.. hehehe..

NURULHANIF said... Best Blogger Tips

sedapnya rojak.. :)

puanbee said... Best Blogger Tips

suka rojak buah ..

sedih lah bee kutu , anak tak sihat ni , una makin keding dah .. seronok tengok aiman happy jerkk ..

Cik FaRiZaM said... Best Blogger Tips

dap nyer rojak.follow ur blog..follow me back k

MulutPayau said... Best Blogger Tips

akak pun suka rojak....

Tak pelah Aiman...nnti kalau hari tak hujan boleh main puas2 ya...

NzA said... Best Blogger Tips

sedapnya rojak!!!!!

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

sukaaaa..:)

akk suka bc ek psl anak2..hee..cara akk ni mmg sesuai aplikasikan kat bdk2..heee..bagus ada ibu mcm ni..kalaula smua parents mcm akk ni..heeee

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

telan air liur tengok rojak pk....huhuhu

kakyong said... Best Blogger Tips

kakyong suka rojak.. rojak pasembur.. ;) & rojak buah..

Hanie Dew said... Best Blogger Tips

janji kene tepati ye. tunjuk contoh baik.hehehhe.. aiman ni bijak dengar kata. budak amcam ni aku suka rather than yang degil.

rojak oh rojak. ko buat aku teliur.feveret jgk rojak ni.