Pixajoy

Tuesday, January 17, 2012

Home » Rutin Paling Malas

Rutin Paling Malas



Baca entri Rutin Yang Ditinggalkan, aku dapat inspirasi untuk update. Nampak sangat lately aku kekeringan idea. hehe. Ceritanya nampak sama tapi sangat berbeza, ada hubung kait tapi macam langsung tak berkaitan. 


Bukan tangan penulis, tangan orang lain..


Iron baju menduduki carta paling malas dalam rutin harian. Aku dan iron macam teman tapi tak mesra. Mujur aku ni kerja shift, maknanya dalam seminggu cuma sekali dua aku iron baju (hari Sabtu Ahad, KA atau kerja malam pakai t-shirt saja). Kadang-kadang seminggu tak iron langsung. Aku cuma cari baju yang tak berkedut dan kadang-kadang aku pakai juga baju yang ada kedut sikit bila tahap malas terlalu maksima. hehe..Kerja macam aku takpe sebab tak berdepan dengan orang ramai. Cakap manis sudah. Korang please don't try this at your office. Selekeh!


Miliki iron ini pasti mahu jadi teman tapi mesra!


Kalau ummihanie bertuah dapat husband yang rajin iron baju sendiri, aku lagi bersyukur kerana Allah hantarkan untukku en suami yang tak pernah kerja pejabat. Setahun dua kali je iron baju beliau, hari raya puasa dan hari raya haji.kehkeh..Tapi sejak Aiman dah sekolah kena jadi rutin pulak beramas mesra dengan iron. Cis..


Abang ironman boleh jadi suami angkat?
Malas ni nak iron baju..


Ikutkan hati banyak lagi rutin yang aku malas nak buat. Contohnya sidai kain, lipat kain, basuh pinggan, cuci toilet, siang ikan dan korek taik telinga Aiman.haha serius baru je aku bersihkan, cepat je kotor balik). Kuku dia pandai plak servis sendiri. ( tabiat gigit kuku aku tak tau ikut sapa, kuku dah pendek botol air aku pun dia tokak). Malas camna pun kena buat gak la..


Papa kedana tak mampu beli dapur baru


                                


33 comments:

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said... Best Blogger Tips

aku pon malas iron..tp nasib dah kawin..tu la gunanya ade bini ye dak..ekekeke...

Anah said... Best Blogger Tips

anah pun xsuka gosok baju tmbah2 baju yg susah nk hilang kedut, rs nak baling kt dinding je..tp perkara yg duk kat carta tertinggi lipat baju kot..tmbah2 baju yg mcm2 saiz, kejap besar, kejap kecik..huh

azam said... Best Blogger Tips

:) hehehe....biasalah penat berdiri.....hehehe

malas pun ada.......
kalau lelaki lagi la malas

Cikpuan rara said... Best Blogger Tips

huaaaaaaaa mmg malas.tu sbb rara gosok 5 baju seminggu.

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

untung lelaki...lepas kawin tak payah nak iron baju...huhuhu cik hubby cik rose lepas kawin mana pernah iron baju...dia suruh cik rose yg iron hihihi

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

@YM Bundle : seronok jugak jadi lelaki ni eh?

ooh, Puan Kutu. len kali beli baju tkyah iron meh...

fieda said... Best Blogger Tips

kite paling tak suka lipat kain..aduhaii..malas betul..suami nasib baik la tak keje pejabat jadi takdelah nk gosok baju dia cuma baju sekolah anak2 jer la..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

PALING x suka gak nk iron baju.. tp tu la rutin wajib.. lya iron utk seminggu terus..

shraqs said... Best Blogger Tips

Pelik kan,.. sy plak tak suka klau org rumah yg tolong iron baju,.. tak kena ngan kehendak... dah jadi rutin harian biasa. Bab pakaian, (basuh, sidai, simpan) memang sy tak bagi dia sentuh :)

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

iron bleyh than lg..
nie yg mnduduki crta pling atas menang kat lipat baju..hak3..

shraqs said... Best Blogger Tips

@Cik Rose Cute
Tak semua macam tu,... ada yang masih buat sendiri

kakyong said... Best Blogger Tips

kakyong sejak tak kerja, sejak tu lah tak pegang iron... iron baju time raya jer.. @ bila2 en suami nak pakai baju melayu @ kemeja..

tp tahun ni kena start juga, sbb x lama lagi Anis akan dpt baju uniform sekolah.. takat baju sek anak jer la..

Mama Adam said... Best Blogger Tips

hahaha... saya pun malas gak. kalo iron baju tu, iron semua sekali. bila basuh, kadang2 rotate baju yang sama aje. sebab, kalo amik baju lain, nanti, jadi 2 lai kena gosok. hahahaha....
semenjak dua menjak ni, asik2 baju ni ( yg tengah pakai ni ) je yang saya rotate. rasanya tiap minggu la pakai. bukan sebab xde baju lain / baju ni cantik etc, sebab malas. hahaha

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

rasanya kalau tanya sapa2 pun mesti iron baju rutin yg paling malas nak buat.

izan pun kalau iron baju mmg bila nak pakai je. selalu kelam kabut pagi2 buta baru nak iron baju skolah anak2 dan cik abg tu...

Munnafendy said... Best Blogger Tips

sama la kita kak muni oiiiii tiap hari temenung dpn almari jeling2 baju yg xpyh digosok...huhu

abg ironman tu kira rajin la iron pkai air sembur2..kite idak le.. =P

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sy iron baju hubby sminggu sekali je... sekali iron, tu diaaa.... terus byk, jimat elektrik... iron hari2 mls..hihii

dhla hubby g opis pakai kmeja, tu yg nk xnak.. iron la jugakk..hihii

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

waa... memang la malass.. farah pun malas juga bab iron baju nii..

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Samalah ibu Yusuf, tapi terpaksa la rajin. Sehari 5 pasang baju.. baju ayah, baju ibu, baju maryam, baju abang ysuf 2 pasang.. sekolah agama dan sekolah kebangsaan..

MulutPayau said... Best Blogger Tips

akak pun tak suka iron baju...mmng malas betul...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

arrghhh!! iron baju jugak adalah rutin paling sy x suka buat sejak sekolah..kalau dulu takat baju sendiri blhla ngelat pakai baju x iron haha


tp sy x bertuah sbb suami sy bajunya sikit..lepas tu siang hari keje pagi baju lain malam baju lain jadi bnyk baju sy kena gosok..risya dah sekolah lagilahhh bertambah nk gosok..


mmg malas tp hadap jugalah..nk dpt pahala punya psl huhu

klcitizen cikgunormah said... Best Blogger Tips

bab gosok n lipat kain , saya memang tak suka. sesungguhnya .

dan perangai saya pun cuba cari baju yang tak payah nak gosok , kalau boleh , ke tempat kerja.

hyz said... Best Blogger Tips

apa kata pn kutu ckp, pn kutu mmg malas wat sume kije kan senang? keh3.....

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Ion baju lama2 leh sakit pinggang...hihi

Norsalmi said... Best Blogger Tips

Kerja yang akak juga tak suka buat selain lipat baju..

msredcheesecake said... Best Blogger Tips

Saya gosok baju weekend untuk seminggu... Untuk sendiri dan anak.... Berpeluh2.... Ngeheee

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

ahaa..;p..

ira ada ms rajin kak..ada ms x..ngee..

ira tpaksa iron baju..waaa..:(

fadh leyanie said... Best Blogger Tips

lawak tengok gambar yang paling bawah..haha..
iron baju kena teliti..kalau tak sama macam tak iron.

MaryaYusof said... Best Blogger Tips

Hahaha, tak boleh nak ckp ape..suke baca coretan Puan Kutu ni... psst sy pun malas gak, dulu ms kerja tiap2 minggu kena gosok 10 psg baju tau... lipat baju 2 kali seminggu, basuh baju 3 x semingg u...sigh*
Skrg tak pyh nak buat lg...suke! suke! Iron baju suruh maid je buat, sekali sekala je cuci & lipat baju...tu pun maleh...hehehe

chii said... Best Blogger Tips

hehe..chii pun sama..paling x suka iron baju ngn tudung..sebab tu chii prefer pakai baju yg x perlu di iron ngn pakai pashmina je..selain tudung sedia ada :D

kalo malas sgt..antar kedai dobi je..menjimatkan masa dan elektrik :p

NzA said... Best Blogger Tips

PK jgn xtau, sejak kawin smpai le ni baju akak, uniform anak2 (masa mrk sk rendah) n baju suami semuanya di gosok oleh suami akak.....he.he.he...bila anak2 dh besar suami akak cuma gosok baju dia saja sbb baju anak2 dh gosok sndiri........

padin said... Best Blogger Tips

wahhaaa kelako la plak iron man jadi tukang iron baju, heheh aku pon malas juga nak iron baju ni, tapi dah kerjanya kena pakai smart2 gitu... terpaksalah rajinkan diri ekekee

Jue said... Best Blogger Tips

aku pun mls iron beb sbb tu aku respek ngan hanie sbb dia hr2 iron bj laki dia g keja
gambo last x thn tu haha

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

wahhh ramai gengs kite ye kutu ! buleh buat grup ni .. kah3x ... :p

p.s : tengs kutu femeskan nama ceq :p